4×4
Image default
Green Industrie Stiri

Chinezii de la Nio vor lansa în Europa modele electrice sub 30.000 de euro

Nio, producătorul chinez înființat în 2014, anunță că va ataca piața din Europa cu mai multe modele electrice, care vor costa sub 30.000 de euro.

Compania asiatică nu a furnizat detalii suplimentare despre viitoarele vehicule cu emisii zero, însă acestea vor fi vândute prin două noi branduri secundare: Alps și Firefly.

Nio va lansa modele electrice accesibile prin două noi mărci

Lansată în urmă cu nouă ani, compania chineză Nio a înființat două mărci auto noi. Una dintre acestea va concura cu Volkswagen în Europa. Asiaticii cred că tehnologia și software-ul de care dispun în momentul de față sunt mai bune decât cele ale germanilor.

Constructorul a precizat că va lansa o gamă nouă de automobile cu emisii zeri care vor costa sub 30.000 de euro. Pentru asta, Nio a înființat două mărci secundare, denumite Alps și Firefly. Acestea vor activa nu doar în China, ci și în Europa.

Într-un interviu acordat pentru publicația germană „Der Spiegel”, CEO-ul și fondatorul Nio, William Li, a spus că are un mare respect pentru producătorii germani de automobile de lux precum Mercedes-Benz, BMW și Audi. Dar, când vine vorba de mașini electrice, „Germania este în urma Chinei în ceea ce privește tehnologia și software-ul”.

Potrivit unor informații apărute în presa de specialitate, brandul Alps va vinde modele electrice în China. Prețurile acestora vor fi echivalentul a 19.000 de euro până la 39.000 de euro.

Cealaltă marcă, Firefly, va comercializa o mașină electrică mică și compactă. Aceasta ar urma să coste între 13.000 și 26.000 de euro. Acest brand va pătrunde pe piețe europene cu modele de volum, precum Franța, Italia sau Spania. Mai mult, Firefly va funcționa separat de Nio și va avea propria echipă de cercetare și de dezvoltare.

Cele două brand-uri vor opera mai întâi în China, înainte ca acestea să ajungă în Europa. Recent, Nio a demarat livrările la noul SUV EC7 (foto, sus), unul dintre cele mai aerodinamice modele de pe piață din această clasă.

Sursa: Carscoops

Related posts

Concurs de design Pininfarina

Gabi Gogiu

Lexus introduce o nouă versiune de bază pentru SUV-ul electric RZ: 201 CP și 428 km autonomie

Mihai Morcovescu

Lamborghini Urus va fi disponibil din 2024 într-o singură versiune: V8 PHEV

Mihai Morcovescu

Leave a Comment