4×4
Image default
Green Stiri SUV

Lincoln va lansa primul model electric în 2025. Acesta va fi un SUV cu 7 locuri

Americanii de la Lincoln au confirmat că primul lor model electric din istoria mărcii va fi lansat în 2025. Acesta va fi un SUV cu 7 locuri.

Viitorul model cu emisii zero va fi bazat pe conceptul Star, pe care Lincoln l-a prezentat în primăvara anului trecut.

Lincoln va lansa trei modele electrice până în 2026

Lincoln

Planurile ambițioase ale companiei Ford pentru electrificare nu se limitează doar la marca Ford. Astfel, brandul Lincoln va urmează să facă la rându-i pasul către epoca electrică.

La începutul lui 2020, Lincoln anunța că pregătește la un model cu emisii zero, bazat pe Rivian. Cu toate acestea, după doar câteva luni, americanii au fost nevoit să renunțe la acest proiect din cauza pandemiei de Covid-19.

Acum, însă, un proiect similar este pe care să prindă viață în viitorul apropiat. Potrivit celor mai noi informații care circulă în industrie, producătorul de mașini de lux de peste Ocean a confirmat că primul model cu emisii zero din istoria mărcii își va face debutul în următorii doi ani.

Viitorul SUV electric Lincoln va fi construit în Canada

Viitorul model va fi un SUV electric care ar urma să ofere până la șapte locuri. Acesta ar urma să fie bazat pe conceptul Star, prezentat de Lincoln în 2022. De altfel, acest prototip va sta la baza a încă două vehicule cu emisii zero, care vor fi lansate până în 2026.

Mai mult decât atât, automobilul va avea dimensiuni similare cu Aviator, un SUV de dimensiuni mari. Acesta este, practic, versiunea de lux a lui Ford Explorer, cele două mașini folosind aceeași platformă tehnică.

Deocamdată, viitorul SUV pe baterii nu a primit un nume. Ceea ce se știe este faptul că va fi construit la uzina pe care compania americană o deține în orașul Oakville (Canada).

Sursa: Carscoops

Related posts

Schimbare de paradigmă pentru BEV-uri și PHEV-uri în Europa!

Florin Amariei

OFICIAL: BMW a prezentat noua generație X2, care vine în premieră cu versiune electrică de 313 CP

Mihai Morcovescu

Alfa Romeo ar putea lansa în 2027 un SUV electric de mari dimensiuni

Mihai Morcovescu

Leave a Comment