4×4
Image default
Crossover Green Off-roader Stiri SUV

Jeep a prezentat 7 concepte off-road în cadrul evenimentului anual „Easter Safari”

Conform tradiției, producătorul american de automobile Jeep a dezvăluit în cadrul evenimentului anual „Easter Safari” șapte concepte off-road noi, derivate din actualele sale modele de serie. Patru dintre acestea sunt electrificate: trei sunt hibride, iar unul este complet electric.

Evenimentul dedicat fanilor mărcii de peste Ocean are loc ca în fiecare an în orașul Moab din deșertul Utah. Acesta va fi până pe 9 aprilie „casa Jeep departe de casă”, așa cum spun reprezentanții companiei.

Jeep a pregătit trei concepte hibrid și unul pur electric

Jeep

În fiecare an, peste 20.000 de pasionați de off-road participă la „Easter Jeep Safari”. Evenimentul este organizat în mod tradițional în fiecare an, în orașul Moab (statul Utah, SUA). În 2023 a ajuns la cea de-a 57-a ediție.

Constructorul american le pune la dispoziție fanilor mărcii mai multe concepte pe care le conduc în cele mai grele condiții de off-road. Este vorba despre șapte concepte noi, bazate pe modele de serie. Dintre acestea, patru sunt electrificate: trei hibride și unul 100% electric.

Jeep Wrangler Magneto 3.0 Concept

Singurul prototip complet electric este bazat pe a treia generație Wrangler și se numește Magneto 3.0. Prezent și la precedentele două ediții ale evenimentului, off-roader-ul american a primit acum un nou sistem de propulsie. Acesta îi permite șoferului să aleagă dintre două setări de putere: 285 CP și 370 Nm, respectiv 650 CP și 1.156 Nm.

Modelul este prevăzut cu un sistem de regenerare în două etape. De asemenea, beneficiază și de un nou sistem care permite rularea cu doar o singură pedală. Caroseria a fost modificată pentru a monta un roll-cage nou și a fost vopsită în nuanțe de Bright White și Surf Blue. Aripile față au fost extinse cu 5 cm, iar unghiul parbrizului a fost redus cu 12 grade comparativ cu precedentele iterații Wrangler Magneto.

Jeep Scrambler 392 Concept

Lansat inițial în 1981, Jeep Scrambler (CJ-8) a fost primul model Jeep compact decapotabil. Capabil și versatil, unicul vehicul pick-up era similar cu CJ-7, dar dispunea de un ampatament mai lung și de o prelungire a spatelui. Artificiul de design viza o capacitate de încărcare mai mare.

Conceptul Scrambler 392 este o reinterpretare modernă a acelui model. Pick-up-ul off-road este bazat pe actualul Wrangler, însă fără portiere. Realizată din fibră de carbon, caroseria este vopsită într-o nuanță de verde Sublime. În plus, mașina prezintă grafice speciale la exterior și la interior. Conceptul a primit anvelope de 40 de inch și o suspensie pneumatică ce ridică garda la sol cu până la 140 mm.

Jeep Cherokee 4xe Concept

Următorul concept de pe listă este un omagiu adus modelului Cherokee SJ din 1978. Motorul original a fost înlocuit cu un sistem hibrid. Acesta este alcătuit dintr-un motor termic cu 4 cilindri turbo de 2,0 litri și două motoare electrice. Transmisia a fost înlocuită și ea cu una modernă automată cu 8 rapoarte.

Caroseria vechiului Cherokee a fost evident modificată pentru a putea face loc anvelopelor off-road de 37 de inch. Ca detalii estetice amintim barele de protecție cu troliu și setul de faruri LED. Conceptul este finisat într-o nuanță specială de galben, care imită stilul de personalizare tipic anilor ’70. Interiorul lui Cherokee 4xe ‘78 are un interior unic, cu scaune de tip scoică îmbrăcate în piele. Bancheta a fost înlocuită cu o bară de ranforsare în patru puncte, iar portbagajul găzduiește o roată de rezervă off-road.

Jeep Wrangler Rubicon 4xe Concept

Exteriorul conceptului Jeep se distinge în primul rând prin culoare. Ca urmare a reacțiilor pozitive ale publicului, conceptul a fost vopsit într-o nuanță de magenta cromată. Aceasta vine în contrast cu accentele negre de la nivelul grilei cu șapte fante de pe noul Rubicon 20th Anniversary și a ramei farurilor.

Aspectul exterior al mașinii este completat prin anvelope de teren de 37 de inch, un kit de înălțare și o suspensie pneumatică. La interior, scaunele îmbrăcate în piele perforată au primit detalii subtile în aceeași nuanță ca exteriorul. Piesa de rezistență din habitaclu este planșa de bord din piele neagră, cu o inserție de fermoar ce ascunde un strat de catifea magenta.

Grand Wagoneer Overland Concept

Acesta este cel mai mare dintre conceptele prezentate în parcul național „Canyonlands” și este derivat din SUV-ul Grand Wagoneer. Conceptul folosește noua motorizare Hurricane Twin Turbo de 3,0 litri cu 6 cilindri în linie, care echipează versiunea de serie entry-level al lui Wagoneer.

Conceptul Overland beneficiază de un plafon panoramic extensibil, care găzduiește două locuri de dormit. De asemenea, există un set de jante de teren de 35 de inch, o suspensie nouă care crește garda la sol și aripi evazate.În plus, pentru un acces facil, există o ușă glisantă și o mică scară, care funcționează și pe post de masă. În locul celor două rânduri de scaune posterioare regăsim acum fotolii de tip „bean bag” și o podea rezistentă.

Jeep Wrangler Rubicon 4xe Departure Concept

Pentru a realiza acest concept, cei de la Jeep au folosit piesele și accesoriile din portofoliul „Performance Parts”. Spre exemplu, avem portiere realizate din tuburi, noi aripi noi aplatizate care integrează lumini de rulare de zi și trei proiectoare LED TYRI montate în partea superioară a parbrizului, care pot pivota. De asemenea, bara de protecție față beneficiază de un troliu Warn.

În același timp, off-roader-ul american este dotat cu anvelope de teren de 37 de inch, un kit de înălțare de 51 mm. în plus, regăsim și un dispozitiv special prin care poziția roții de rezervă poate fi schimbată pentru un spațiu de încărcare mai generos.

Exteriorul finisat în culoarea Dark Harbor vine în contrast cu suprafețele scaunelor. Acestea combină Acord Squash Nappa cu pielea închisă Carnegie Hall Brown Nappa și folosesc cusături contrastante Serafil White. Culoarea de la exterior este prezentă și pe planșa de bord, care beneficiază și de accente Vintage Bronze.

Jeep Gladiator Rubicon Sideburn Concept  

În sfârșit, ultimul concept de pe listă este un pick-up finisat într-o nuanță Solar Flash Yellow. Este vorba despre o versiune extremă a modelului Gladiator special pregătită pentru aventuri dure în off-road. Acesta folosește un motor V6 Pentastar de 3,6 litri, anvelope de teren de 37 de inch, un kit JPP de înălțare de 51 mm și amortizoare Bilstein.

În plus, conceptul beneficiază de proiectoare LED detașabile pe fiecare dintre panourile de acoperiș, o benă cu locuri speciale de depozitare pentru lichide și o bară de protecție deasupra benei, confecționată din fibră de carbon și oțel.

Cadrele personalizate ale instrumentarului au o hartă topografică 3D a peisajului Moab. Aceasta este finisată în negru mat și accente lucioase finisate într-o vopsea mată Atomic Silver.

Sursa: Jeep

Related posts

Lynk&Co inovează pentru europeni. Va organiza teste auto virtuale cu noul 01

Florin Amariei

APIA: Piața auto din România s-a majorat cu aproape 12% față de 2022

Mihai Morcovescu

Stellantis va comercializa autoutilitare pe hidrogen în Europa

Florin Amariei

Leave a Comment