4×4
Image default
Stiri SUV

Acesta este noul Renault Espace, monovolumul care a fost transformat într-un SUV cu 7 locuri (cu video)

Noua iterație a popularului model nu a mai fost lansată tot sub forma unui monovolum, ci de această dată avem de-a face cu un SUV care va oferi până la șapte locuri.

În esență, noul Espace este o versiune cu ampatament mărit a SUV-ului compact Austral. Asta înseamnă că va fi poziționat în gamă deasupra acesteia. Deosebirea o fac câteva mici modificări de ordin estetic.

Renault Espace este mai mare și mai înalt decât modelul anterior

Renault

În 1983, Renault lansa pe piață Espace. Era un automobil de familie care inaugura un nou segment, și anume cel al monovolumelor (MPV). Acum, la 40 de ani de la prezentarea conceptului Renault Espace – „voiture a vivre” – și cinci generații de succes, francezii dezvăluie noul Renault Espace. Acesta a fost transformat într-un SUV cu cinci sau cu șapte locuri.

Tendința actuală este ca mașinile să crească în dimensiuni și să adauge greutate. În schimb, noul Espace contravine acestui trend, fiind cu 14 centimetri mai scurt și cu 215 kilograme mai ușor decât monovolumul pe care îl înlocuiește. De asemenea, mașina are o gardă la sol cu 32 de milimetri mai mică.

Poate cel mai important aspect este cel legat de spațiul la interior, care este mult mai generos. Asta, datorită celui de-al treilea rând de scaune.

Zona de încărcare variază între 159 de litri cu toate cele șapte scaune și 1.818 litri în configurația cu cinci locuri. În același timp, cei de la Renault spun că noul Espace oferă un spațiu de încărcare de 777 litri. Această valoare este valabilă pentru varianta cu cinci locuri, când scaunele spate sunt împinse spre față.

Punctul forte al noii generații Espace îl reprezintă un acoperiș panoramic din sticlă. Acesta are o suprafață de peste 1 metru pătrat (1,33 x 0,84 metri). În plus, în habitaclu există spații de depozitare cu un volum total de 39 de litri.

Noul Espace vine cu un sistem de propulsie hibrid de 200 CP și o autonomie de 1.100 km

Din punct de vedere estetic, noul Renault Espace seamănă foarte mult cu Austral. Aspectul exterior este completat de jantele de 19 inch sau cele opționale de 20 de inch, în funcție de nivelul de echipare. Există trei echipări: Techno, Iconic și vârful de gamă Esprit.

Cea mai accesibilă versiune oferă un instrumentar digital de 12,3 inch și un ecran tactil de 12 inch pentru sistemul multimedia. Pe lista de opționale figurează un head-up display de 9,3 inch. De asemenea, există o zonă de încărcare wireless și două prize de 12 volți. În plus clienții vor avea la dispoziție două porturi USB-C pentru fiecare rând de scaune.

Din punct de vedere tehnic, asemenea lui Austral, noul Espace nu va fi oferit cu motor diesel. În schimb, SUV-ul francez de dimensiuni medii vine cu un sistem de propulsie hibrid alcătuit dintr-un motor turbo pe benzină de 1,3 litri și două motoare electrice, care oferă în total 200 CP.

Unitatea cu trei cilindri oferă 131 CP și 205 Nm de cuplu. Aceasta este asistată de un motor electric principal de 70 CP și unul care funcționează ca starter generator de 25 CP.

Conform informațiilor oferite de Renault, această versiune ar trebui să ofere un consum de 4,6 litri/100 km și o autonomie de până la 1.100 de kilometri. Nu în ultimul rând, noul SUV vine cu 32 de sisteme de asistență pentru șofer.

Comenzile pentru noul Renault Espace vor începe în această primăvară.

Sursa: Renault

Related posts

Fiat prezintă noul 600 Hybrid: emisii de CO2 mai mici cu 15%

Mihai Morcovescu

Range Rover electric: au apărut primele imagini oficiale cu viitorul SUV cu emisii zero (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Noul Kia EV6, lansat oficial. 510 km autonomie, 0-100 km/h în 3,5 secunde și funcție V2L

Florin Amariei

Leave a Comment