4×4
Image default
Stiri

SsangYong, cumpărat pentru doar 201 milioane euro

Edison Motors va cumpăra SsangYong pentru incredibila sumă de numai 201 milioane euro. Înțelegerea va fi finalizată până la început de noiembrie.

Un constructor auto cu o soluție interesantă de mobilitate și un trecut destul de curajos va ajunge acum în mâinile altui proprietar pentru că nu s-a descoperit soluția ideală pentru profitabilitate. SsangYong este prezent și în România, dar compania mamă are de plătit prea multe datorii. Contextul global actual nu este nici el unul favorabil.

Edison Motors are ambiții globale. Firma vrea să detroneze Tesla. Edison Smart S este un competitor pentru Model S sau EQS, dar acum constructorul este cunoscut pentru PHEV-urile sale sub formă de autobuze.

Edison va folosi expertiza SsangYong pentru a dezvolta Smart X care, așa cum probabil bănuiți deja, va fi un SUV complet electric care se va bate direct cu Model X și alte astfel de autovehicule.

Rămâne de văzut dacă Edison se va folosi de rețeaua SsangYong pentru a se extinde în Europa. Cert e că avem nevoie de mai multă competiție în domeniu.

Related posts

Legendarul model Opel Frontera ar putea fi reînviat sub forma unui SUV compact

Mihai Morcovescu

Ford Puma ST a primit o nouă motorizare mild-hybrid de 1,0 litru și 170 CP

Mihai Morcovescu

BMW taie din motorizări pentru a construi EV-uri

Florin Amariei

Leave a Comment