4×4
Image default
Crossover Green Stiri

VIDEO: Hyundai a publicat un teaser cu viitorul hot-hatch Ioniq 5 N

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai a dat publicității un videoclip cu viitorul hot-hatch electric Ioniq 5 N. Noul model de performanță va primi un sistem audio cu totul special. Acesta va reda în habitaclu sunetele artificiale ale unui motor convențional cu ardere internă.

Această tehnologie nu reprezintă o noutate. Totuși, asiaticii vor ca aceste sunete să sune cât mai natural și cât mai interesant pentru primul lor model N cu emisii zero.

Hyundai Ioniq 5 N primește un sistem audio special „N Sound Plus”

Hyundai

Constructorul coreean continuă campania de promovare a noului model Hyundai Ioniq 5 N. Este vorba despre versiunea de performanță a electricului de mare succes Ioniq 5. Este, tototdată, primul hot-hatch cu emisii zero din istoria mărcii.

La sfârșitul lunii aprilie, Hyundai a anunțat oficial că modelul va fi dezvăluit în iulie, la Festivalul de Viteză de la Goodwood. Acum a fost publicat un filmuleț în care se poate auzi în premieră sunetul artificial al propulsorului viitorului crossover electric de performanță.

Imaginile au fost filmate pe străzile din capitala sud-coreeană Seul și la centrul de cercetare și dezvoltare din orașul Namyang.

Electricul sportiv va primi un sistem audio special „N Sound Plus”. Acesta va redat sunetul artificial al unui motor termic de performanță prin difuzoarele montate în habitaclu. Cel mai realist sunet se poate auzi atunci când șoferul reduce viteza și turațiile cresc.

Pentru cei care vor dori un sound și mai sportiv, actualizările „over-the-air” vor permite încărcarea propriilor sunete artificiale. În videoclip se pot observa pentru prima dată clapetele montate pe volan ale modului de schimbare virtuală a treptelor de viteză.

Noul Hyundai Ioniq 5 N va folosi un sistem de propulsie care va oferi în jur de 600 CP. Modelul electric de performanță va beneficia și un mod de rulare „Drift„ pentru derapaje controlate. Hot-hatch-ul electric va primi și o baterie cu o densitate mai mare a energiei față de un Ioniq 5 standard. Capacitatea bateriei nu va fi modificată.

Hyundai va dezvălui oficial noul Ioniq 5 N în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood din Marea Britanie (13-16 iulie).

Sursa: Hyundai via Motor1

Related posts

Chinezii de la Chery vor lansa în Europa trei noi mărci până la sfârșit de 2025

Mihai Morcovescu

Subaru Levorg Layback: imagini-teaser cu noul SUV. Debutul va avea loc pe 7 septembrie

Mihai Morcovescu

ACEA: piața auto europeană a crescut cu aproape 14% în 2023. Dacia a stabilit noi recorduri

Mihai Morcovescu

Leave a Comment