4×4
Image default
Stiri

Vacanțele au tăiat din apetitul pentru mașini noi

ACEA a publicat date noi cu privire la vânzările de mașini noi din iulie și august, iar rezultatele nu sunt grozave. Culmea, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Grecia.

Vestea bună, însă, este că avansul din primăvară menține industria auto pe plus. Avansul înregistrat în ultimele 8 luni rămâne pe un trend pozitiv.

Înmatriculările în UE au crescut cu 11%, iar cel mai mult a crescut piața din Grecia (+42%) și cea din Croația (+37%), în timp ce piața italiană a urcat cu 31%. Doar două piețe au scăzut – Olanda și Belgia – ambele cu -3%.

În România piața a urcat cu 7%, în Bulgaria cu 16%, iar în Ungaria, cu 8%.

Piața din Regatul Unit a urcat cu 20%, iar cea din Norvegia, cu 39%.

La nivelul UE cota de piață a grupului Volkswagen este de 26,5%, iar Stellantis este la 22,3% și Renault Group a scăzut la 9,9%.

În clasamentul pe mărci, Volkswagen are 11,8% din piață, Peugeot are 6,8%, Renault are 6,2%, Toyota are 6,1%, iar BMW și Skoda au fiecare 5,5% din piață. Dacia are 3,6% din piață, cu 0,2% mai puțin decât acum un an, iar numărul de mașini înmatriculate a fost de 248.000.

La mai puțin de un sfert dintre mărcile din piață au fost scăderi între ianuarie și august, cele mai mari fiind la Mitsubishi (-33%), Alfa Romeo (-15%) și Honda (-13%). La Renault scăderea a fost de 10%, astfel că s-a diminuat și cota de piață, de la 7,6%, la 7,2%.

Related posts

Polestar 0 Project – prima mașină neutră din punct de vedere climatic

Florin Amariei

Peugeot a dezvăluit noul SUV electric E-5008: șapte locuri și motorizare mild-hybrid

Mihai Morcovescu

Volkswagen apasă accelerația în cursa electrificării

Filip Sîrbu

Leave a Comment