4×4
Image default
Crossover Stiri

Explicațiile Citroen cu privire la forma lui C5 X

Citroen C5 X intră în bătălia pentru crossovere și SUV-uri cu un model al cărui design a stârnit interesul jurnaliștilor, fanilor și potențialilor clienți. Noua temă generală de design este curajoasă și promite a se preta multiplelor situații din viața de zi cu zi. Iată, însă, o serie de explicații oficiale!

„Marca Citroën se adaptează la o societate aflată în schimbare rapidă și la consumatorii aflați în căutarea unor produse versatile, inovatoare și moderne, cu care nu trebuie să facă niciun fel de compromis. Este o tendință care se regăsește astăzi pe piața auto. Cu C5 X, marca Citroën răspunde așteptărilor clienților exigenți care își doresc un automobil de clasă mare și care caută, de asemenea, o alternativă mai modernă și mai funcțională la sedanurile, break-urile sau SUV-urile tradiționale”, explică Citroen.

Constructorul auto susține că nu mai este singura siluetă sinonimă cu automobilele vârf de gamă și cu evadarea. SUV-urile și break-urile au atras, de asemenea, clienții aflați în căutarea unor modele mai practice și mai asertive.

Și au dreptate! În 2020, SUV-ul a reprezentat în Europa cea mai comună siluetă în segmentul D, cu 29,3% din totalul înmatriculările de vehicule noi, devansând break-ul (27,5%) și sedanul (21,6%).

Citroen C5 X – nou nouț

Pe tot parcursul dezvoltării proiectului C5 X, marca Citroën a urmărit să răspundă tuturor acestor nevoi. Frédéric Angibaud, designerul exteriorului C5 X, a conceput o mașină care “trebuie să fie o alchimie perfectă între versatilitate, siguranță și estetică și care ține cont de problemele de mediu și economice”. Rezultatul a fost C5 X – un concept inedit și îndrăzneț, care asociază eleganța unui sedan, spiritul practic al unui break și modernitatea unui SUV.

Răspunsul oferit de marca Citroën corespunde perfect noului mod de viață la care clienții aspiră. Cécile Batho observă această tendință în toate domeniile: “Nu ne mai dorim să fim constrânși într-un singur rol. Am intrat în era stilului de viață multifuncțional –un mod de lucru mixt. Mai mult, în unele domenii, altele decât industria auto, observăm că produselor li se atribuie roluri multifuncționale. Un singur lucru poate servi mai multor scopuri. Industria de fashion este un bun exemplu. Marile branduri de lux îți unesc forțele cu mărcile de streetwear; moda încearcă să se elibereze de aceea diferențiere bărbat-femeie. Asistăm la o veritabilă hibridizare a dorințelor noastre”.

C5 X își dorește să se afle la această intersecție și să răspundă așteptărilor în schimbare ale clienților, influențate de aceste universuri diferite. Într-o lume în continuă mișcare, Citroën propune o asociere magică de caroserii diferite.

„C5 X a împrumutat de la SUV-uri aspectul “up on the road” – acea postură ridicată care oferă un sentiment de protecție și siguranță. Flancurile și aripile noului C5 X emană genul de robustețe pe care o regăsești într-un SUV”, afirmă Frédéric Angibaud.

Silueta noului C5 X se remarcă prin elementele de protecție în nuanță negru mat din partea inferioară a caroseriei, ce accentuează impresia de robustețe și evocă prezența unui SUV. Postura ridicată și roțile cu diametrul mare de 720-mm oferă o poziție de condus înaltă, pentru un plus de siguranță la volan.

Citroen C5 X – mărimi

Citroen C5 X are:

  • Lungime: 4805 mm.
  • Lățime: 1865 mm.
  • Înălțime: 1485 mm.
  • Ampatament: 2785 mm.
  • Aerodinamică: CX: 0.291;
  • Volum portbagaj: 545 l.

Noi de-abia așteptăm să-l testăm și să vă povestim despre acest nou tip de crossover SUV pe care va trebui cumva să-l încadrăm corect în tipologia curentă a automobilelor.

Related posts

Mercedes-Benz EQT, un nou concept complet electric

Florin Amariei

Cupra prezintă un nou design pentru Extreme E

Florin Amariei

Skoda Enyaq iV, mai atrăgător în echiparea Sportline

Florin Amariei

Leave a Comment