4×4
Image default
Stiri

Foxconn a prezentat primele sale mașini electrice

Foxconn, compania care produce celebrul iPhone, a prezentat un SUV, un sedan și un autobuz – toate electrice. Este primul semnal concret cu privire la determinarea firmei de a produce iCar.

Foxconn deja are câteva înțelegeri parafate cu companii auto, spre exemplu Fisker și taiwanezii de la Yulon, dar obiectivul este de a produce în viitor pentru mult mai multe companii. Foxconn este cel mai mare producător mondial de electronice și are deja un lanț consistent de furnizori.

Foxconn a ajuns, așa cum noi v-am informat deja, în septembrie la un acord și cu compania americană Lordstown Motors Corp de la care va cumpăra, cu 280 milioane dolari, o uzină auto din Ohio, unde va fi produsă o camionetă electrică.

Față de alte companii care au planuri mari de producție auto, Foxconn are câteva avantaje: știe cum să extindă lanțurile de furnizori, are un număr mare de angajați și are forță financiară.

Marele „premiu” pentru Foxconn ar fi să obțină contractul de a construi prima mașină electrică Apple care, dacă este să fie lansată, nu va fi pe piață mai repede de 2027 sau 2028.

Related posts

Volta Zero – camionul electric de 16 tone

Florin Amariei

Dacia va lansa după 2025 un SUV de dimensiuni mai mici decât Duster

Mihai Morcovescu

Ford are o nouă camionetă

Florin Amariei

1 comment

Raport ACEA: Câte dintre țările membre ale UE stimulează cumpărarea de mașini electrice. România este în top - 4x4 September 26, 2022 at 11:37 am

[…] aproape toate statele din UE sunt oferite sub diverse forme subvenții pentru cumpărarea de mașini electrice. Și asta, indiferent că este vorba de scutiri sau de reduceri de taxe ori despre bonusuri de mii […]

Reply

Leave a Comment