4×4
Image default
Green Stiri

Stellantis nu mai are nevoie de ajutorul Tesla

Stellantis anunță că nu mai are nevoie de ajutorul Tesla pentru atingerea pragurilor de emisii, astfel încât să fie evitată taxarea suplimentară sau chiar sancționarea.

Stellantis, gigantul auto rezultat din fuziunea FCA și PSA, va atinge țintele de emisii impuse de regulamentele UE fără a cumpăra credite pentru mediul înconjurător de la compania condusă de Elon Musk. Tesla, așadar, pierde o tranzacție importantă.

Conform reglementărilor în vigoare, toți producătorii de mașini trebuie să atingă o țintă de emisii care să se plaseze la o medie de 95 de grame de CO2 per kilometru în 2021. Tesla câștigă teren la acest capitol pentru că produce doar mașini electrice și investește în infrastructura de încărcare.

Între 2019 și prezent, mărcile care formează acum Stellantis au cumpărat de la Tesla credite în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro.

De altfel, ne amintim că Stellantis a promis că va electrifica tot portofoliul european.

Limitările UE la capitolul emisii, însă, vor continua. În 2030, acestea vor fi de 43 grame de CO2 per kilometru.

Related posts

Amendă record pentru Hyundai și Kia

Andrada Arsenie

Lynk & Co vine cu o nouă revoluție în mobilitatea din Europa

Gabi Gogiu

Audi a pregătit o serie de noutăți pentru SUV-ul compact Q2

Mihai Morcovescu

1 comment

CEO-ul Stellantis, îngrijorat de accesibilitatea EV-urilor AUTOpro May 17, 2021 at 9:25 am

[…] gigantul Stellantis nu mai trebuie acum să cumpere credite de mediu și nu mai are nevoie de ajutorul Tesla în acest sens, CEO-ul companiei, Carlos Tavares, se întreabă dacă mașinile electrice (EV) vor […]

Reply

Leave a Comment