4×4
Image default
Off-roader Stiri

Recordul stabilit de Urus pe gheață, oficial înregistrat

Lamborghini Urus a reușit o performanță importantă în martie 2021, când a parcurs fără incidente traseul de gheață de pe Lacul Baikal. Acum acesta a fost oficial înregistrat.

Federația Rusă a Automobilului (RAF), membră FIA, a stabilit că recordul obținut de Lamborghini Urus pe lacul înghețat Baikal a fost obținut corect și înregistrat corespunzător. Drept dovadă, acesta a fost validat pentru recunoaștere internațională.

Condus de Andrey Leontyev, Urus a reușit să se mențină la 298 de km/h și a terminat întregul traseu din gheață cu o viteză medie de 114 km/h. Pornirea s-a făcut de la 0 km/h și drumul a avut o lungime de 1 kilometru. În ciuda vântului și a tracțiunii alunecoase, Urus și-a menținut traiectoria.

Pilotul a spus că majoritatea recordurilor au loc pe circuite sau pe întinderi de sare (lacuri complet deshidratate), dar în Rusia așa ceva nu exista. „Când am văzut întinderea de gheață de pe suprafața lacului Baikal, am spus că e momentul să facem curse aici. După 10 ani, respectăm toate regulile FIA și, iată, avem o arenă unde putem stabili recorduri”, a spus Leontyev.

Lamborghini Urus are un V8 twin-turbo de 650 de CP și poate atinge 100 km/h în doar 3,6 secunde. Viteza maximă este de 305 km/h.

Related posts

Huawei vrea să cumpere un mic producător auto din China

Florin Amariei

DR Automobiles lansează primul său model: SUV-ul de teren Ickx K2

Mihai Morcovescu

Peugeot anunță un nou ecran curbat pentru viitorul SUV 3008

Mihai Morcovescu

1 comment

Recordul stabilit de Urus pe gheață, oficial înregistrat AUTOpro May 6, 2021 at 3:57 pm

[…] Vezi știrea completă pe 4×4.ro! […]

Reply

Leave a Comment