4×4
Image default
Crossover Green Stiri

Skoda Enyaq iV, mai atrăgător în echiparea Sportline

Producătorul auto ceh, parte integrantă din Volkswagen, anunță apariția modelului Skoda Enyaq Sportline iV. Automobilul complet electric este acum și mai atrăgător.

Lansând Skoda Enyaq Sportline iV, producătorul auto ceh adaugă varianta sa sport consacrată de echipare în gama noului său SUV pur electric, fabricat la unitatea sa din Mladá Boleslav, Republica Cehă.

Modelele SPORTLINE din diferite game ŠKODA însemnă design sport și manevrabilitate dinamică. Iar ŠKODA lansează acum și ENYAQ SPORTLINE iV în gama primului său SUV 100% electric. Clienții vor putea alege dintre trei variante de motorizare pentru acest model.

Skoda Enyaq Sportline iV 60 are un motor instalat pe puntea spate ce generează 132 kW și un cuplu maxim de 310 Nm. Bateria sa are capacitatea de 62 kWh (58 kWh net) și permite o autonomie de peste 400 km conform ciclului WLTP.

Enyaq Sportline iV 80 este echipat cu o baterie de 82 kWh (77 kWh net). Autonomia sa se ridică la peste 520 km conform ciclului WLTP. Motorul furnizează 150 kW.

Aceeași bateria este inclusă și în dotarea celei de-a treia variante: Enyaq Sportline iV iV 80x. Acest SUV electric dispune de două motoare electrice, oferind astfel tracțiune integrală și o putere de 195 kW. Cuplu maxim se ridică la 425 Nm. Autonomia maximă a acestui model este de 500 km conform ciclului WLTP.

Caracteristicile dinamice devin deosebit de evidente la variantele Enyaq Sportline iV, datorită șasiului sport inclus în echiparea standard, ce, de asemenea, reduce garda la sol cu 15 mm în față și cu 10 mm în spate. Viteza maximă este pentru toate variantele de 160 km/h.

Linia de echipare Sportline mai aduce si detalii negre gloss de la exterior care conferă modelului SKODA ENYAQ iV o alură și mai dinamică. Grila radiatorului în design specific gamei SKODA, ramele geamurilor, barele de pe plafon și difuzorul din bara de protecție din spate contribuie, de asemenea, la această alură, asemeni înscrisului ŠKODA și a emblemelor aplicate pe hayon.

Pragurile laterale robuste sunt finisate în culoarea caroseriei. Enyaq Sportline iV are o mască frontală specifică modelului și embleme SPORTLINE pe aripile din față. Ambele modele de jante mari, specifice gamei SPORTLINE, și anume Vega de 20 de inchi și Betria de 21 de inchi, amplifică aerul impunător al SUV-ului.

Enyaq Sportline iV are incluse farurile Matrix full-LED în dotarea standard. Fiecare modul al farurilor LED Matrix conține câte 24 de LED-uri ce pot fi controlate separat și permit celui de la volan să conducă în permanență cu luminile de drum activate, fără a-i deranja însă pe ceilalți participanți la trafic. Această tehnologie inteligentă stinge automat anumite segmente ale farului când camera video de la nivelul parbrizului detectează vehicule și persoane sau obiecte ce reflectă lumina.

Odată cu lansarea modelului ENYAQ iV, SKODA a introdus și un nou concept pentru interior: opțiunile Design Selection. Pachetele acestea se remarcă prin asemănarea cu spațiile de locuit, oferind totodată culori și materiale perfect coordonate. Iar designerii au creat acum și o opțiune Design Selection specifică modelului ENYAQ SPORTLINE iV, cu tapițeria și plafonul interior predominant negre.

SPORTLINE Design Selection include, de asemenea, scaune sport negre exclusive, cu tetierele integrate. Aceste scaune sunt acoperite cu microfibră Suedia și au paspoalul, de asemenea, gri. Volanul sport multifuncțional cu trei spițe și îmbrăcat în piele este o dotare standard și permite controloarea a numeroase funcții prin intermediul butoanelor sale.

Skoda a vândut un milion de autovehicule în 2020. Ambițiile continuă și în 2021.

Related posts

KIA a publicat primele fotografii oficiale cu viitorul crossover electric EV3

Mihai Morcovescu

Lincoln dezvăluie Navigator 2022

Ana Militaru

Noua Mazda CX-80 va fi dezvăluită pe 18 aprilie (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment