4×4
Image default
Concept car Crossover Stiri SUV

SEMA Show 2023: Hyundai prezintă noul concept Kona Jayde

Constructorul sud-coreean Hyundai a dezvăluit la ediția din acest an a salonului auto de la Las Vegas (SEMA Show) noul concept Jayde.

Acesta este bazat pe noua generație Kona și este un crossover urban utilitar dedicat celor care doresc să iasă în evidență.

Hyundai Kona Jayde Concept vine într-o nuanță de turcoaz inspirată de oul de măcăleandru

Hyundai

Noul prototip a fost creat în colaborare cu Mobis, furnizorul de piese și accesorii originale Hyundai. Acesta vine cu accesorii practice și modificări estetice, care oferă un look mai agresiv.

Caroseria este finisată într-o nuanță de turcoaz ca aceea a oului de măcăleandru. Aceasta vine în contrast cu elementele de protecție negre. În plus, crossover-ul a primit și o serie de detalii aerodinamice de la Air Design. Printre acestea se numără un splitter frontal, inserții metalice pentru praguri și un spoiler posterior profilat.

Alura sportivă este accentuată de un set de arcuri Eibach, care micșorează garda la sol cu 51 mm. Aceasta este, de altfel, singura modificare de ordin mecanic. În plus, jantele de 20 de inch sunt îmbrăcate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4 S de 235/40/ZR20.

Habitaclul continuă tema coloristică de la exterior

Dincolo de îmbunătățirile de design, Kona Jayde Concept a primit și un portbagaj pentru plafon Thule Pulse Alpine, care este montat pe șine furnizate de aceeași companie. De la Thule provine și suportul pentru biciclete, care este montat în partea din spate a mașinii.

La interior regăsim scaune frontale Recaro Sportster CS, ale căror secțiuni centrale prezintă un model în carouri cu o schemă de culori care include aceeași nuanță de turcoaz de la exterior. Aici mai există și o serie de accesorii originale Hyundai, între care covorașe mochetate și o tavă pentru portbagaj reversibilă.

Cei de la Hyundai nu au dezvăluit nici un detaliu despre pachetul propulsor al conceptului. Însă, cum acesta este bazat pe versiunea termică a noii iterații Kona, ne putem gândi la una dintre cele două motorizări pe benzină. Este vorba despre o unitate de 2,0 litri și 147 CP și una turbo de 1,6 litri și 195 CP.

Sursa: Hyundai

Related posts

Nissan Juke facelift debutează cu un design revizuit și reintroduce galbenul în paleta de culori (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Spuma din trestie de zahăr și extractul din fructe, folosite pentru ambalarea pieselor de schimb

Florin Amariei

Porsche a publicat primele fotografii cu habitaclul viitorului Macan electric

Mihai Morcovescu

Leave a Comment