4×4
Image default
Stiri

Anvelopele de vară Continental, scor bun la teste în 2021

ADAC, OAMTC si TCS au prezentat pentru anvelopele de vară Continental un scor bun la testele efectuate pentru 2021.

Testul a implicat 15 anvelope de vară de dimensiunea 205/55 R16 V și a atras laude de la echipa ADAC: „Continental PremiumContact 6 s-a situat printre cele mai bune anvelope la frânarea pe suprafețe uscate. Această anvelopă a permis ca mașina de test să fie pilotată în principal cu mare precizie și a oferit o bună performanță.

De asemenea, dintre toate anvelopele testate, anvelopa Continental a obținut cele mai bune rezultate pe carosabil umed. Distanțele scurte de frânare pe care le-a oferit pe beton au fost impresionante și, în plus, a fost una dintre anvelopele cu performanțe remarcabile pe asfalt. În ceea ce privește manevrabilitatea pe suprafețe umede, nu a avut adversari. Nivelurile extrem de ridicate de aderență și capacitatea excepțională de control a obținut pentru aceasta calificative de top pentru manevrabilitate”.

De asemenea, ADAC a acordat anvelopei o evaluare plină de entuziasm, în urma unui test realizat pe 17 modele la dimensiunea 225/50 R17 Y: „Continental PremiumContact 6 se remarcă prin calificativele peste medie obținute la toate categoriile. Aceasta oferă rezerve foarte mari de siguranță pe suprafețele uscate, iar manevrabilitatea sa precisă pe carosabilul umed este remarcabilă”.

Testată a fost și anvelopa RainSport5 care a primit un scor satisfăcător.

Anumite diferențe în ceea ce privește ponderea pe care au avut-o elementele individuale ale testelor au însemnat că, deși ÖAMTC și TCS au fost de acord cu ADAC în evaluarea anvelopelor, au existat diferențe în calificativele finale pe care le-au acordat. De exemplu, Continental PremiumContact 6 și Semperit Speed-Life 3 în dimensiunea 205/55 R16 V au primit un calificativ general „foarte recomandat” de la ÖAMTC și TCS, în timp ce Uniroyal RainSport 5 a fost evaluat ca fiind „recomandat”.

Continental are fabrică de anvelope la Timișoara, iar până acum a produs 240 de milioane de cauciucuri.

Related posts

Lexus va dezvălui pe 5 iunie noul SUV de clasă mică LBX

Mihai Morcovescu

VIDEO: Renault a publicat prima imagine cu interiorul noului Espace. Modelul va fi lansat în 28 martie

Mihai Morcovescu

Citroen aniversează 55 de ani de la lansarea modelului Mehari (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment