4×4
Image default
Crossover Green Stiri

Noul Porsche Macan EV, în teste pe drumurile publice

Porsche Macan EV, crossover-ul SUV complet electric al mărcii din Stuttgart care va fi lansat în 2023, a fost trimis în teste pe drumurile publice.

După ce au fost efectuate principalele verificări în centru de dezvoltare Porsche din Weissach, acum noul Macan EV intră în teste pe drumurile publice. Este pentru prima dată când exemplarul părăsește terenul privat al producătorului auto.

Până la comercializarea către clienți, Macan EV ar urma să parcurgă peste 3 milioane de kilometri.

Noul Porsche Macan EV va fi lansat pe o platformă nouă, astfel nu se ca baza pe scheletul Taycan. Aceasta va fi denumită Premium Platform Electric (PPE). „Noul Macan complet electric, la fel ca Taycan, va avea arhitectura de 800 de V și va oferi aceeași cunoscută Porsche E-Performance”, a spus Michael Steiner.

Prototipurile Porsche Macan EV au fost construite în urma datelor colectate din testele virtuale, astfel că s-au evitat emisii din activitatea fizică.

Prototipurile virtuale pot fi combinate cu scenarii din lumea reală într-un stadiu incipient. Cel mai bun exemplu aici este dezvoltarea unui concept complet nou de afișare și operare pentru următoarea generație de Macan. Folosind ceea ce este cunoscut sub numele de cutie de siguranță pentru a recrea mediul șoferului, afișajul și conceptul de funcționare pot fi aduse la viață într-o fază de dezvoltare timpurie împreună cu prototipul digital.

„Simularea ne permite să evaluăm afișajele, procedurile de operare și influențele în schimbare pe parcursul călătoriei din punctul de vedere al șoferului”, explică Fabian Klausmann de la departamentul de Dezvoltare.

Clienții trebuie, însă, să aibă în vedere că Macan EV nu va însemna anularea modelelor cu motoare pe combustie internă.

Related posts

Volta Zero – camionul electric de 16 tone

Florin Amariei

Noul Genesis GV80 Coupe Concept prefigurează un SUV de performanță de serie, care va sosi până în 2025

Mihai Morcovescu

DIESELGATE 2: amenzi de până la 127 miliarde $/an pentru VW

Gabi Gogiu

Leave a Comment