4×4
Image default
Green Stiri SUV

NIO intră pe piața europeană

Constructorul auto chinez NIO intră oficial pe piața europeană. Începutul pe bătrânul continent presupune oferirea spre cumpărare a două modele.

NIO s-a lansat în mod oficial în Norvegia, unde va comercializa modelele ES8, un SUV, și ET7, un sedan. Ambele automobile sunt complet electrice.

Precomenzile vor fi disponibile din iulie, iar primele livrări ar urma să fie făcute în septembrie. La început, vor fi acceptate încasări doar pentru SUV. Sedanul va fi vândut începând cu 2022. NIO ES8 are o autonomie de maximum 500 km și este capabil dă 537 de cai putere.

Lansarea NIO în Norvegia are sens, având în vedere că țara este una dintre cele mai dezvoltate state la capitolul tranziție către EV.

NIO, însă, nu vine doar cu mașini electrice în Norvegia. Compania lansează și stațiile sale în care bateriile pot fi schimbate cu ușurință, timpii de încărcare îndelungați fiind astfel eliminați. Primele patru locații vor fi operaționalizate în ultima parte a anului curent. În 2022, NIO promite că va instala alte 12 astfel de locații.

Schimbarea bateriei utilizate cu una încărcată durează doar trei minute.

Constructorul auto chinez vrea să aducă și cluburile sale în Europa, așa cum procedează acum Lynk & Co.

Următoarea piață pe care NIO o are în vizor este Marea Britanie.

Related posts

Infiniti QX Monograph, conceptul care anunță noua generație QX80. Debutul, în 2025

Mihai Morcovescu

KG Mobility a publicat un teaser video cu un nou model. Debutul, în martie 2024

Mihai Morcovescu

Chinezii de la Aito au lansat un nou SUV electric: până la 530 CP și 1400 km de autonomie

Mihai Morcovescu

Leave a Comment