4×4
Image default
Cult 4x4

Pilotul Paddy MBE a primit un MINI-cadou

Patrick „Paddy” Hopkirk MBE a primit un real MINI-cadou cu ocazia Sărbătorilor de iarnă – un MINI ediție limitată construit în onoarea sa.

Paddy este primul dintre cei 100 de clienți din Marea Britanie care primesc MINI Paddy Hopkirk Limited Edition, denumit astfel în onoarea lui pentru a aniversa triumful său din Raliul Monte Carlo din 1964, succes reușit cu clasicul Morris Mini Cooper S Mk1.

Când a fost întrebat ce înseamnă ediția specială pentru el, Paddy a spus: “Sunt atât de măgulit să am un MINI numit în onoarea mea. Motorsportul a rămas cu mult în urma mea, iar victoria mea în Raliul Monte Carlo să fie rememorată în acest fel este o mare onoare. Designerii de la MINI au făcut o treabă minunată. Au multe caracteristici, la fel precum clasicul Mini pe care l-am dus la victorie, cu numărul 37, dunga capotei și culorile – îmi amintește de zilele mele foarte norocoase și de amintiri minunate”.

Ediția limitată Paddy Hopkirk se bazează pe MINI Cooper S cu trei uși și este disponibilă cu transmisie automată sau manuală. Motorul oferă o putere de 178 CP și un cuplu de 280 Nm, atingând 0-100 km/h în doar 6,7 secunde (6,8 secunde cu transmisie manuală).

Patrick “Paddy” Hopkirk a obținut prima victorie la volanul clasicului Mini Cooper S cu numărul 37 la raliu monegasc din 1964. Conducând mica mașină britanică și avându-l drept navigator pe englezul Henry Liddon, Hopkirk a s-a impus în fața concurenților cu mașini cu motoare semnificativ mai mari.

Amintind de Raliul Monte Carlo și de victoria sa, Paddy a adăugat: “Toată lumea voia să câștige Raliul Monte Carlo, a fost un eveniment foarte strălucitor, așa că, atunci când m-am alăturat British Motor Corporation, Mini a apărut și a surprins lumea. A devenit o luptă precum cea dintre David și Goliat, întruchipat de alți producători auto care cheltuiseră o avere pentru a încerca să câștige evenimentul. Am fost învinși de marile mașini americane pe linia dreaptă, dar i-am depășit pe tronsoanele virajate! Pentru ca Mini, o victorie împotriva mașinilor foarte puternice a arătat cât de bine stătea – a făcut mașina faimoasă”.

Related posts

Românul Gyenes, pe locul 33 la Dakar 2021

Florin Amariei

PSA și FCA vor forma Stellantis

Florin Amariei

Formula Off Road – exclusiv pentru provocari 4×4

Florin Amariei

Leave a Comment