4×4
Image default
Off-roader Stiri

Noul Volkswagen Amarok, dezvăluit printr-o schiță

Noul Volkswagen Amarok va apărea în 2022, dar a fost dezvăluit de compania germană printr-o schiță colorizată.

Noul Volkswagen Amarok va fi construit pe aceeași platformă cu cea a noului Ford Ranger, astfel marcându-se și unul dintre primele rezultate ale colaborării din cele două entități.

Conform schiței publicate de Volkswagen, putem observa că Amarok primește un redesign complet și o transformare radicală a identității sale exterioare. Seamană puțin cu noul Touareg, dar adaugă acea notă de practicalitate și utilitate specifică unui pick-up. Simultan, putem observa că împrumută o serie de elemente de design de la Atlas, SUV-ul pregătit doar pentru China.

Șeful VW Comerciale a spus că noul Amarok nu va fi „doar un fantastic pick-up, ci și un adevărat Volkswagen care va încorpora ADN-ul companiei atât prin design, cât și prin tehnologie”.

Volkswagen și Ford au confirmat faptul că vor colabora pentru realizarea de pick-up-uri anul trecut, această decizie făcând parte dintr-un parteneriat important între cele două companii. Herbert Diess, CEO-ul VW, a spus că este încântat de faptul că Amarok va fi primul rezultat al acestei cooperări.

VW și Ford vor lucra împreună și pentru dezvoltarea de tehnologii de condus autonom prin Argo AI, o companie în care investesc ambele conglomerate.

Din 2023, Ford va folosi platform MEB a VW pentru a construi vehicule electrice.

Related posts

Stellantis va electrifica aproape tot portofoliul european

Florin Amariei

Toyota a prezentat noua generație Land Cruiser. Debutul comercial a fost fixat pentru 2024

Mihai Morcovescu

CES 2024: Mullen prezintă noul Five RS, un crossover electric de peste 1.000 CP (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment