4×4
Image default
Green Stiri

Rusia va construi EV-uri. Cum arată modelul Zetta

Cursa pentru electrificare atrage din ce în ce mai mult interes din partea marilor economii. Așadar, EV-uri ar urma acum să producă și Rusia, după ce Turcia și Polonia au făcut deja primii pași concreți în această direcție.

Zetta, un producător de automobile pentru un număr limitat de clienți până acum, se pregătește de lansarea unui autovehicul complet electric (EV) pe baterii (BEV), conform informațiilor furnizate presei de ministrul rus al Industriei, Denis Manturov.

În momentul de față, industria auto din Rusia se bazează pe mici investiții ale mărcilor europene. Țara din Est n-a reușit să pună bazele unei companii auto cu origini autohtone, dar electrificarea ar putea schimba acest lucru.

Cu toate că Rusia este un exportator net de gaze naturale și petrol, infrastructura de încărcare pentru autovehiculele electrice este extrem de limitată.

În 2020, numai 5.960 de mașini electrice (EV) s-au vândut în Rusia. Majoritatea dintre acestea erau second hand sau importate. La nivel național, doar 687 de EV-uri noi au fost cumpărate. Totalul mașinilor electrice din cea mai mare țară din lume ca suprafață este de puțin peste 10.000.

Zetta este un startup care ar putea schimba acest lucru, dacă va…

Vezi informația completă pe AUTOpro.ro!

Related posts

Dacia iese la „Manifestație”

Dan Vardie

APIA: Creșterea vânzărilor de mașini electrice și plug-in hybrid reduce interesul pentru diesel în 2023

Mihai Morcovescu

Mitsubishi ar putea relansa legendarul Pajero în 2027 ca un SUV de lux PHEV

Mihai Morcovescu

Leave a Comment