4×4
Image default
Stiri SUV

Audi prezintă noul Q7 facelift: faruri LED laser personalizabile și până la 507 CP

Constructorul german de automobile Audi a dezvăluit noul Q7 facelift. SUV-ul din Ingolstadt a primit o parte frontală restilizată, cu o grilă mai mare și faruri LED laser a căror semnătură luminoasă poate fi personalizată.

Noul Q7 este mai degrabă un lifting puternic decât un model complet nou. 

Audi Q7 facelift oferă până la 507 CP

Audi

Actuala generație Audi Q7 și-a făcut debutul în 2015. Patru ani mai târziu, SUV-ul de dimensiuni mari a fost supus unei operații de restilizare, iar acum primește o nouă actualizare importantă.

După o campanie teaser de mai multe luni, noul Q7 facelift a fost dezvăluit. Modelul vine cu o parte frontală reproiectată, care se distinge printr-o grilă mai mare. De asemenea, bara de protecție a fost și ea redesenată și găzduiește acum noi prize de aer.

În același timp, farurile au fost și acestea restilizate și dispun acum de tehnologie LED HD Matrix cu laser. În momentul lansării comerciale, această dotare va fi disponibilă opțional. Noua semnătură luminoasă a farurilor și a luminilor de zi va putea fi personalizată, la fel și stopurile LED. Luminile se activează pe faza lungă la viteze de peste 70 km/h și integrează 24 de LED-uri pentru a crește „semnificativ” raza de acțiune a fazei lungi.

În premieră, sistem multimedia cu Spotify

Noul Audi Q7 facelift este acum disponibil în trei noi nuanțe pentru exterior: Ascari Blue, Sakhir Gold și Chilli Red. Modelul primește în standard jante de 19 inch, însă sunt disponibile și jante cu design nou și cu dimensiuni cuprinse între 20 și 22 de inch.

La interior, SUV-ul din Ingolstadt oferă acum cusături contrastante și ornamente decorative cu finisaj lucios. Totodată, modelul vine cu șine din aluminiu pentru acoperiș și cu o cameră video pentru marșarier cu pachetul Park Assist Plus.

O premieră absolută o reprezintă noul sistem de infotainment, care acum suportă aplicații precum Spotify. Pe instrumentarul de bord complet digital vor fi acum afișate noi avertismente ale sistemelor de siguranță avansate. Între acestea amintim schimbarea benzii și avertismentele de distanță.

Din punct de vedere tehnic, Q7 facelift este oferit cu un motor diesel de 3,0 litri, disponibil cu 231 și 286 CP. Din ofertă mai face parte și un V6 pe benzină de 335 CP și un V8 bi-turbo de 4,0 litri. Acesta din urmă produce 507 CP și se va regăsi pe versiunea de performanță SQ7. Aceasta oferă în plus ornamente negre, un „splitter” frontal, țevi de eșapament ovale și un sprint 0-100 km/h de 4,1 secunde.

Pe piața din Europa, noul Audi Q7 facelift va fi disponibil începând cu primul trimestru din acest an. Prețul de pornire este de 79.300 de euro.

Sursa: Audi

Related posts

Mașinile inteligente, ignorate de proprietari

Florin Amariei

Suzuki prezintă noul Vitara facelift. Debutul este programat în vară

Mihai Morcovescu

Peugeot a dezvăluit noul SUV electric E-5008: șapte locuri și motorizare mild-hybrid

Mihai Morcovescu

Leave a Comment