4×4
Image default
Concept car Crossover Green Stiri

Opel a dezvăluit conceptul electric Experimental, care indică noul limbaj de design al mărcii

Producătorul german de automobile Opel a dat publicității primele imagini și informații oficiale referitoare la noul concept-car electric Experimental.

Prototipul cu emisii zero va influența designul și tehnologia viitoarelor modele de serie ale mărcii din Russelsheim.

Noul Opel Experimental este un crossover electric de segment C

Opel

În urmă cu o lună, germanii anunțau numele viitorului concept electric Experimental. Potrivit comunicatului oficial, va fi prezentat publicului în premieră cu ocazia Salonului Auto de la Munchen (IAA Mobility) din septembrie.

Acum, constructorul a publicat primele fotografii oficiale cu noul prototip. Acesta este un crossover electric de segment C, care prefigurează noul limbaj de design al mărcii.

„Opel Experimental marchează startul unui nou capitol pentru brandul nostru și oferă indicii cu privire la viitoarele modele și tehnologii. A fost desenat pentru a ilustra viziunea noastră pe termen lung”, a declrat Florian Huettl, CEO-ul mărcii Opel.

Potrivit reprezentanților companiei, Experimental Concept este construit pe o arhitectură electrică de ultimă generație. Cel mai probabil, este vorba despre platforma STLA a grupului Stellantis.

Noul concept-car Experimental este echipat cu tracțiune integrală. De asemenea, direcția beneficiază de tehnologia „steer-by-wire”. Aceasta face ca volanul să se retragă în interiorul bordului atunci când nu este utilizat, o caracteristică specifică modelelor autonome. În același timp, conceptul prezintă noua siglăk iluminată a mărcii.

La spate există un difuzor activ, care conferă un plus de eficiență aerodinamică. Anvelopele sunt fabricate din cauciuc reciclat, iar jantele au și ele un design aerodinamic.

Interiorul futurist este foarte generos în ceea ce privește spațiul. Clasicele ecrane tactile au fost înlocuite cu tehnologie de realitate augmentată, care proiectează informațiile deasupra bordului. De asemenea, locul oglinzilor exterioare a fost luat de camere video cu vedere la 180 de grade.

Informațiile referitoare la sistemul de propulsie și capacitatea bateriei nu au fost dezvăluite. Conceptul Opel Experimental va fi expus la Munchen IAA Mobility (5-10 septembrie).

Sursa: Opel

Related posts

Noul Honda HR-V, dezvăluit în varianta complet electrică

Florin Amariei

Dacia va lansa după 2025 un SUV de dimensiuni mai mici decât Duster

Mihai Morcovescu

Înlocuitorul lui Alfa Romeo Stelvio va sosi în 2026 și va fi un model pur electric

Mihai Morcovescu

Leave a Comment