4×4
Image default
Concept car Green Stiri SUV

Conceptul Nissan Hyper Adventure prefigurează un viitor SUV electric (cu video)

Japonezii de la Nissan au publicat imaginile și informațiile oficiale referitoare la noul lor concept Hyper Adventure, care anunță un viitor SUV electric.

Prototipul își va face debutul în format digital pe 25 octombrie, în cadrul Salonului de Mobilitate de la Tokyo.

Nissan Hyper Adventure, un Qashqai electric din viitor

Nissan

Noul concept cu emisii zero Nissan a fost conceput pentru cei care se bucură de „aventuri în aer liber și de un stil de viață ecologic”.

Din punct de vedere estetic, Hyper Adventure adoptă o versiune evoluată a limbajului de design al niponilor. Privit mai atent, conceptul arată ca un Qashqai electric dintr-un viitor îndepărtat.

De asemenea, modelul are jante cu aspect futurist, portiere spate de tip „gullwing”, dar și un plafon, care se îmbină cu geamurile laterale pentru o aerodinamică mai bună. La interior, regăsim un ecran care se întinde pe aproape toată lungimea planșei de bord și un display la baza parbrizului.

Volanul cu design futurist se retrage când este activat modul de condus autonom. De asemenea, bancheta poate fi rotită la 180 de grade. Astfel, portbagajul se transformă într-o adevărată zonă de relaxare. Accesul este facilitat de un hayon de mari dimensiuni. Totodată, există și un set de trepte retractabile automat.

De asemenea,  Hyper Adventure oferă suficient spațiu pentru a transporta echipamente specifice drumețiilor. Este vorba despre corturi, schiuri și chiar un caiac.

Sistemul de propulsie al conceptului Hyper Adventure este același cu cel de pe Nissan Ariya e-4ORCE. Bateria are tehnologie V2X (Vehicle-to-Everything). Aceasta oferă posibilitatea alimentării cu energie a unei case sau a unor echipamente ale mașinii.

Sursa: Nissan

Related posts

Noul Xpeng G6 este un SUV coupe electric de clasă medie inspirat din cărțile de science-fiction (cu video)

Mihai Morcovescu

KG Mobility, fosta SsangYong, a dezvăluit noul Tivoli facelift. SUV-ul compact costă echivalentul a 12.800 de euro

Mihai Morcovescu

Noul Maserati Grecale Folgore a debutat la Shanghai cu 557 CP și 500 km autonomie (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment