4×4
Image default
Crossover Stiri

MINI a dezvăluit noul Countryman John Cooper Works: 300 CP și sistem de conducere autonomă

Producătorul britanic de automobile MINI a dezvăluit noul Countryman John Cooper Works, care este versiunea de performanță a popularului crossover.

Modelul vine cu un motor de 2,0 litri și 300 CP, precum și cu o serie de dotări noi, inclusiv un sistem de conducere autonomă de nivel 2.

MINI John Cooper Works adoptă noul limbaj de design al mărcii

MINI

În luna septembrie, MINI a prezentat noua generație Countryman. Acum, la aproximativ două luni distanță, își face debutul versiunii de performanță Countryman John Cooper Works.

Cea mai importantă noutate constă în motorul turbo de 2,0 litri cu 4 cilindri, care oferă 300 CP și 400 Nm de cuplu. Cu aceste resurse, versiunea de performanță a crossover-ului britanic sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde și atinge o viteză de top de 250 de km/h. Modelul este dotat cu sistemul de tracțiune integrală All4.

De asemenea, noul model primește și un nou sistem de evacuare, care amplifică sunetul motorului. În plus, există un sistem de frânare reproiectat cu etriere vopsite în roșu.

Din punct de vedere vizual noul Countryman John Cooper Works adoptă un design mai sportiv comparativ cu versiunea standard. Acesta este bazat pe noua filosofie de design pe care am văzut-o deja pe noile generații Cooper și Countryman. Mașina are un coeficient aerodinamic Cd foarte bun, de doar 0,26.

La partea frontală regăsim o grilă octogonală restilizată, care este flancată de farurile LED cu o nouă semnătură luminoasă. Există o serie de ornamente de culoare roșie, care subliniază caracterul sportiv al modelului.

Mașina este finisată într-o combinație de negru și roșu, în timp ce sigla JCW a fost redesenată și ea. Aspectul exterior este completat de jante de 19 și de 20 de inch cu design special, care sunt îmbrăcate cu anvelopele mai late.

Noul Countryman JCW vine cu sistem de conducere autonomă de nivel 2

La interior, cel mai puternic Countryman primește un ecran OLED rotund și pachetul MINI Experience Modes. Acesta din urmă modifică ambianța din habitaclu. Totodată, tema coloristică de la exterior continuă și aici, aceasta fiind însoțită de scaune sport și o planșă de bord îmbrăcată într-un material textil confecționat din poliester reciclat.

Caracterul practic al lui MINI Countryman JCW nu a fost afectat. Acesta oferă un portbagaj de 460 de litri, care poate ajunge la 1.530 de litri prin rabatarea banchetei. 

Noul model oferă un sistem de conducere autonomă de nivel 2, 12 senzori ultrasonici și 4 camere video cu vedere panoramică. Cu ajutorul sistemului autonom, Countryman JCW poate rula independent până la o viteză de 60 km/h.

Sursa. MINI

Related posts

Tesla mărește cu 2.000 de euro prețurile SUV-ului Model Y pe câteva piețe din Europa

Mihai Morcovescu

Nissan Aryia – prima apariție publică

Florin Amariei

DACIA crește spectaculos în prima jumătate a lui 2023

Dan Vardie

Leave a Comment