4×4
Image default
Green

Schimbare de paradigmă pentru BEV-uri și PHEV-uri în Europa!

Trimestrul III al anului 2021 aduce o surpriză care indică noi preferințe din partea clienților de mașini noi. Exemplarele electrice pe baterii (BEV) și cele plug-in hibrid (PHEV) au o cotă de piață dublă acum!

Conform datelor furnizate AUTOpro.ro de către ACEA, automobilele pe benzină rămân pe locul I cu o cotă de piață de 39,5%. Pe locul secund sunt cele hibrid, iar pe trei mașinile care folosesc motorina.

Surpriza reală, însă, vine din rezultatul pe care țările chestionate din Europa l-au raportat. Cumulat, acum mașinile electrice și cele plug-in hibrid au o cotă de piață dublă și își continuă ascensiunea.

Față de trimestrul II, acum BEV-urile și PHEV-urile ocupă 9,8%, respectiv 9,1% din totalul automobilelor noi comercializate. Mai mult, preferința pentru mașinile complet electrice pe baterii (BEV) a crescut! Impactul unor modele precum Dacia Spring, Renault Zoe, Hyundai Kona EV, Nissan Leaf, Fiat 500, Mazda MX-30 sau MINI Cooper SE se resimte din plin!

Mai mult, având în vedere subvențiile și că deja a fost livrat în România primul Spring redactorului nostru șef, Dan Vardie, această statistică nu va continua decât să fie modificată în avantajul BEV-urilor.

Rezultatele sunt revelatoare, având în vedere că față de aceeași perioadă a anului trecut vânzările de mașini pe benzină au scăzut cu…

Vezi știrea completă pe AUTOpro.ro!

Related posts

Lexus RZ primește în Europa o nouă versiune 300e: autonomie de 480 km și tracțiune față

Mihai Morcovescu

Două companii auto, pregătite pentru electrificarea completă

Florin Amariei

Peugeot a lansat noul 2008 facelift: design actualizat și autonomie de până la 406 km

Mihai Morcovescu

Leave a Comment