4×4
Image default
Stiri

Mercedes-Benz și BMW, dați în judecată de nemți

Constructorii auto Mercedes-Benz și BMW au fost dați în judecată de nemți care susțin că aceste companii au o responsabilitate pe care nu o îndeplinesc. Iată despre ce este vorba!

Mai mulți cetățeni și câteva organizații de mediu au dat în judecată Mercedes-Benz și BMW pentru că nu iau toate măsurile necesare pentru a efectua mai repede tranziția către electrificarea completă. Procedura a început luni.

Este pentru prima dată când în Germania are loc o astfel de acțiune cu scopul de a proteja mediul înconjurător de încălzirea globală. Alți oameni interesați de acest subiect și Greenpeace au spus că și Volkswagen va fi trimisă în instanță pentru același subiect.

Această luptă în justiție începe pentru că anul trecut Înalta Curte din Germania a arătat că legea în vigoare nu protejează cetățenii de un viitor incert.

BMW și Mercedes-Benz au confirmat că au refuzat cererile făcute de petenți. Companiile vor lupta acum în instanță pentru a nu-și asuma renunțarea la motorul pe combustie internă începând cu 2030. Companiile, însă, au planuri în direcția electrificării.

Related posts

Legendarul model Ford Capri va fi relansat ca un crossover electric bazat pe Explorer

Mihai Morcovescu

Conceptul Mitsubishi Moonstone prefigurează un SUV coupe electric care va sosi în 2035 (cu video)

Mihai Morcovescu

Opel va lansa în 2024 versiuni electrice pentru modelele Crossland și Grandland

Mihai Morcovescu

Leave a Comment