4×4
Image default
Stiri

Mercedes-Benz și BMW, dați în judecată de nemți

Constructorii auto Mercedes-Benz și BMW au fost dați în judecată de nemți care susțin că aceste companii au o responsabilitate pe care nu o îndeplinesc. Iată despre ce este vorba!

Mai mulți cetățeni și câteva organizații de mediu au dat în judecată Mercedes-Benz și BMW pentru că nu iau toate măsurile necesare pentru a efectua mai repede tranziția către electrificarea completă. Procedura a început luni.

Este pentru prima dată când în Germania are loc o astfel de acțiune cu scopul de a proteja mediul înconjurător de încălzirea globală. Alți oameni interesați de acest subiect și Greenpeace au spus că și Volkswagen va fi trimisă în instanță pentru același subiect.

Această luptă în justiție începe pentru că anul trecut Înalta Curte din Germania a arătat că legea în vigoare nu protejează cetățenii de un viitor incert.

BMW și Mercedes-Benz au confirmat că au refuzat cererile făcute de petenți. Companiile vor lupta acum în instanță pentru a nu-și asuma renunțarea la motorul pe combustie internă începând cu 2030. Companiile, însă, au planuri în direcția electrificării.

Related posts

Noua Mazda CX-80 va fi lansată în Europa la sfârșitul anului 2023

Mihai Morcovescu

Ford F-150 Lightning, oficial lansat. Războiul pick-up-urilor EV de-abia începe

Florin Amariei

Recordul stabilit de Urus pe gheață, oficial înregistrat

Florin Amariei

Leave a Comment