4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

Acesta este noul Polestar 4! Până la 544 CP și 600 de kilometri autonomie

Producătorul suedez de automobile electrice a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai noul model Polestar 4. SUV-ul coupé cu emisii zero oferă până la 544 CP și 600 de kilometri autonomie și este cel mai rapid vehicul din gama scandinavilor.

Conform informațiilor oficiale, Polestar 4 este poziționat ca dimensiuni și ca preț între sedanul Polestar 2 și Polestar 3. Noul crossover va ajunge pe piața din Europa la începutul lui 2024.

Polestar 4 este cel mai rapid model de serie al scandinavilor

Polestar

SUV-ul coupé de dimensiuni compacte adoptă un design elegant, cu linii și detalii pe care le-am văzut prima dată pe conceptul Precept. Mașina are un „nas” aerodinamic mai coborât, faruri LED sub forma a două lamele în forma literei „L”, uși cu mânere retractabile și geamuri fără ramă.

Partea din spate este proiectată fără lunetă, iar plafonul panoramic din sticlă este oferit standard. Suedezii spun că acest artificiu de design permite un nou tip de experiență imersivă pentru ocupanții locurilor din spate.

Ca gabarit, Polestar 4 este un SUV de segment D. Are 4.839 mm în lungime, 2.139 mm în lățime și 1.544 mm în înălțime. De asemenea, în dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.999 mm.

Al treilea model din gama suedezilor este dezvoltat pe platforma SEA a grupului Geely. Asta înseamnă că va fi disponibil în versiuni cu un motor electric (roți motrice spate) sau cu două motoare electrice și, evident, tracțiune integrală.

Prima dintre acestea produce 272 CP și 343 Nm și oferă o autonomie maximă de 600 km în ciclu WLTP. Modelul cu două unități electrice dezvoltă 544 CP și 686 Nm, iar autonomia este de până la 560 km (WLTP). Ambele variante folosesc o baterie de 102 kWh, capabilă de încărcare DC la 200 kWh și încărcare AC la 22 kW.

Polestar 4 este cea mai rapidă mașină de producție dezvoltată de producătorul suedez până în prezent. Repriza 0-100 km/h se realizează în doar 3,8 secunde.

Cât costă noul Polestar 4?

Polestar 4 debutează cu o nouă funcție de optimizare a condusului. Aceasta le permite șoferilor să selecteze între modurile de conducere de autonomie și de performanță. În plus, crossover-ul este capabil să decupleze motorul electric frontal pentru a economisi energie prin intermediul unui ambreiaj de deconectare. 

Modul de performanță mărește capacitatea de răspuns a lui Polestar 4 și cuplează ambele motoare la putere maximă în orice moment. Modelul vine cu jante cu dimensiuni de la 20 la 22 de inch, iar versiunea cu două motoare are o suspensie semi-activă.

În plus, crossover-ul cu emisii zero este echipat cu cel mai nou sistem SuperVision Advanced Driver Assistance System de la Mobileye. Acesta dispune de 12 camere video, un radar și 12 senzori cu ultrasunete.

Opțional este disponibil pachetul Pilot Pack. Kit-ul oferă posibilitatea schimbării automate de bandă când șoferul atinge maneta de semnalizare. În interior au fost folosite o mulțime de materiale prietenoase cu mediul înconjurător și piele Nappa.

Noul SUV coupé electric Polestar 4 va ajunge în Europa la începutul lui 2024. Prețul de pornire va fi de 60.000 de euro.

Sursa: Polestar

Related posts

Volkswagen ID.2all: prima fotografie oficială cu viitorul SUV electric de 25.000 de euro

Mihai Morcovescu

ECOBEST Challenge 2023 – cifre cheie din traficul real pentru 14 EV-uri actuale

Darius Pana

Noul KIA EV5 a fost lansat în China la jumătate din prețul unui Tesla Model Y

Mihai Morcovescu

Leave a Comment