4×4
Image default
Crossover Green Stiri

EV6 – primul BEV al Kia. Crossover modern cu forme futuriste

Kia EV6 va fi lansat la sfârșitul lunii martie, dar constructorul auto sud-coreean deja a publicat primele imagini cu noul crossover.

Kia EV6 este primul BEV (Battery Electric Vehicle) al mărcii și lansează o nouă filosofie de design exterior, precum și noua identitate vizuală a brandului.

„Inspirație în cea mai pură formă: Kia EV6 vine cu un interior spațios, scaune pregătite pentru relaxare și sunet premium. Cu tehnologia sa de încărcare ultrarapidă, reduce durata de încărcare și vă oferă mai mult timp pentru a vă urmări creativitatea.”, spune constructorul auto sud-coreean despre noul său crossover.

Kia EV6 va fi produs pe arhitectura dedicată Electric-Global Modular Platform, aceeași platformă folosită de Hyundai Ioniq 5.

EV6 este rezultatul colaborării dintre toate cele trei studiouri de design din rețeaua globală Kia din Namyang (Coreea de Sud), Frankfurt (Germania) și Irvine (California, SUA). Producătorul a botezat estetica modelului drept „Digital Tiger Face”, adică un fancy menit să combine aspectul elegant și futurist cu un caracter aerodinamic.

La interior, producătorul oferă un panou digital curbat, care integrează atât instrumentarul de bord, cât și ecranul sistemului de infotainment. Nu există momentan detalii tehnice, însă EV6 ar putea să preia „trăsăturile” lui Ioniq 5. În mod deloc surprinzător, afișajul seamănă cu noul iDrive 8.

„EV6 reprezintă dorința noastră de a crea un design distinct și impresionant, folosindu-ne de un ansamblu de specificații sofisticate și high-tech[…]oferind în același timp un look unic pentru o mașină electrică de viitor.”, a spus Karim Habib.

Noua strategie Kia, prezentată la începutul anului, prevede 7 modele electrice noi până în 2027. Primul dintre ele va fi un SUV cu autonomie de peste 500 de kilometri și încărcare rapidă în 20 de minute. Constructorul spune că lansarea lui EV6 va avea loc cel târziu în martie 2021.

Related posts

Red Bull, probleme în Ucraina. A organizat drifturi într-un sit UNESCO

Florin Amariei

GM a dat în judecată Ford

Florin Amariei

Volkswagen a publicat primele imagini teaser cu noul Touareg facelift. Debutul este programat în mai 2023

Mihai Morcovescu

1 comment

Noul Kia EV6, lansat oficial. 510 km autonomie, 0-100 km/h în 3,5 secunde și funcție V2L - 4x4 March 30, 2021 at 9:34 am

[…] Kia, Jochen Paesen, arată că EV6 este prima mașină construită pe platforma E-GMP, așa cum și noi v-am anunțat încă de la confirmarea oficială a apariției acestei […]

Reply

Leave a Comment