4×4
Image default
Analiza Stiri

Criza semiconductorilor va crea pierderi de 90 miliarde de euro pentru industria auto

Un nou raport relevă că se vor înregistra pierderi de peste 90 miliarde de euro în industria auto din cauza lipsei semiconductorilor.

Se estimează ca aproape 4 milioane de vehicule vor fi afectate de această lipsă acută de semiconductori.

În trecut, companiile auto aveau acorduri directe de furnizare cu producătorii unor anumite materii prime, inclusiv metale preţioase, cum ar fi paladiu şi platina, folosite la sistemele de purificare. O abordare mult mai directă pentru asigurarea metalelor preţioase a fost lansată după dificultăţile de pe piaţă.

Producătorii auto caută acum să-și dezvolte relaţii directe cu producătorii de semiconductori.

Vezi și: Intel caută locul ideal pentru o fabrică de semiconductori în Europa

În trecut, companiile auto erau reticente în încheierea unor angajamente pe termen lung pentru a achiziţiona semiconductori sau alte materii prime.

Separat, Ford Motor a anunţa joi că va reproiecta componentele auto pentru a folosi cipuri mai accesibile, ca răspuns la penuria globală de semiconductori.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri.

Related posts

Parteneriatul dintre Hyundai și Apple nu mai este valabil

Andrada Arsenie

VW produce mai puține mașini acum față de 1958

Florin Amariei

Extreme E – prima competiție cu accent pe egalitatea de gen

Florin Amariei

Leave a Comment