4×4
Image default
Green Stiri

Serviciul Zity, extins de Renault. Cererea, în creștere!

Ieșirea din pandemie și revenirea la normalitate au adus o cerere în creștere pentru mașini folosite pe durate scurte, așadar serviciul Zity al Renault va fi extins.

Serviciul de car-sharing Zity are aproximativ 435.000 de utilizatori în capitalele Franţei şi Spaniei şi de asemenea este cea mai vizibilă parte a pariului făcut de Renault pe viitorul mobilităţii partajate. Directorul general de la Renault, Luca de Meo, mizează pe aşa-numitul brand Mobilize care ar urma să fie responsabil pentru o cincime din veniturile anuale ale companiei la finele acestui deceniu.

Renault analizează de asemenea oferirea de servicii Mobilize în Maroc, Rusia şi Turcia, precum şi China, a spus Clotilde Delbos, care a refuzat însă să precizeze care este noul oraş european unde va fi introdus serviciul de car-sharing. Pe lângă serviciile de car-sharing, brandul Mobilize regrupează operaţiunile de încărcare şi stocare de energie pe baterii precum şi reciclarea de autoturisme.

Această căutare de noi domenii de afaceri vine într-un context în care Renault are probleme cu dependenţa sa de piaţa europeană şi competiţia acerbă pe segmentul vehiculelor de masă. La aproape un an după ce a fost numit CEO la Renault, Luca de Meo, este presat să îmbunătăţească marjele de profit, să reducă costurile şi personalul.

În 2020, Grupul Renault, proprietarul Dacia, a raportat pierderi record de opt milliarde de euro în condiţiile în care veniturile grupului au scăzut cu 21,7%.

Related posts

Mașinile românilor în 2021. Mai puțină motorină, mai mult curent!

Florin Amariei

Toyota Rav4 Adventure – dotări în toi cu ce-aduce 2022

Florin Amariei

Acesta este noul Renault Espace, monovolumul care a fost transformat într-un SUV cu 7 locuri (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment