4×4
Image default
Concept car Green Stiri SUV

Infiniti QX Monograph, conceptul care anunță noua generație QX80. Debutul, în 2025

Japonezii de la Infiniti au dezvăluit în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach (SUA) noul concept QX Monograph. Acesta anunță noua generație a SUV-ului de dimensiuni mari QX80.

Debutul viitorului model va avea loc cel mai probabil în cursul anului 2025.

Infiniti QX Monograph este primul vehicul al niponilor care primește noua siglă 3D

Infiniti

America de Nord este una dintre cele mai importante piețe pentru constructorul nipon încă din 1989. Iar noul concept QX Monograph prefigurează noua iterație QX80, care va întări poziția Infiniti pe piața din SUA.

Din punct de vedere estetic, noul prototip vine cu un limbaj de design fluid, cu suprafețe netede și cu un look robust. Este primul vehicul care primește noua siglă 3D introdusă de Infiniti la începutul acestei veri.

Partea frontală este dominată de grila supradimensionată, pe care tronează un imens logo. În partea superioară a grilei sunt prezente câteva lumini mai mici, care creează senzația că farurile LED principale sunt unite printr-o bandă LED. Acestea își modifică intensitatea când șoferul se apropie de mașină și creează o animație interesantă.

De asemenea, există și un set de lumini secundare LED. Sub grilă se află o priză de aer suplimentară, iar în părțile laterale ale spoilerului regăsim două prize mai mici sculptate.

Plafonul mașinii este finisat într-o culoare contrastantă neagră. Montanții foarte subțiri dau impresia unui așa-numit plafon plutitor, la fel ca la noul QX60. Aspectul exterior este completat de jantele mari vopsite în negru și cu accente roșii și cromate. În plus, portierele noului concept au mânere integrate.

La spate regăsim stopuri LED, care sunt unite printr-o bandă luminoasă foarte groasă. Sub această bandă, pe hayon, regăsim numele mărcii scris cu litere mari. Tot aici există și un mic eleron montat deasupra lunetei, precum și o bară de protecție care prezintă două elemente care sunt desenate sub forma unor evacuări.

Cei de la Infiniti nu au publicat imagini cu interiorul lui QX Monograph. Nici detaliile tehnice nu au fost comunicate. Cum spuneam, conceptul prefigurează noua generație QX80, care ar putea fi lansată în 2025.

Sursa: Infiniti via Motor1

Related posts

APIA: Piața auto din România a crescut cu 4,9% în ianuarie 2024

Mihai Morcovescu

Tesla a micșorat preţurile în China pentru anumite versiuni Model Y cu până la 4,5%

Mihai Morcovescu

General Motors explorează proiectarea mașinilor zburătoare

Gabi Gogiu

Leave a Comment