4×4
Image default
Green

GM incepe rechemarile pentru aproape 69.000 de modele Bolt

General Motors (GM) anunta ca incepe rechemarile pentru aproape 69.000 de modele Chevrolet Bolt, dupa ce Hyundai a emis un astfel de anunt pentru ale sale Kona. Au fost raportate deja cateva cazuri de incendiu spontan, asadar masurile de siguranta se iau pentru toate variantele susceptibile la acest defect.

Dupa ce au fost raportate cinci cazuri de incendiu spontan si alte doua care au dus la producerea de rani minore ocupantilor, General Motors incepe o campanie de rechemare gratuita prin care sa rezolve problema modelelor complet electrice Chevrolet Bolt. Masinile care sunt incluse pe aceasta lista u fost produse intre anii 2017-2019 si folosesc baterii de inalta tensiune produse de LG Chem in Coreea de Sud.

Raspunsul GM a fost data dupa ce NHTSA a inceput acum o luna o investigatie cu privire la problemele pe care le-ar putea avea modelul electric Bolt la capitolul incendiere spontana. Institutia americana fusese anuntata de trei astfel de cazuri, cand au fost inregistrate incendii pentru aceste modele.

General Motors a oferit detalii despre riscul pe care-l presupun aceste masini electrice si a aratat ca incendiul spontan poate aparea atunci cand masinile sunt incarcate complet sau aproape complet. Solutia pe care o au acum la indemana este sa limiteze cu ajutorul software-ului incarcarea pana la 90%, astfel incat sa aiba suficient timp la dispozitie pentru a oferi o solutie clara si concisa. GM a mai aratat ca acest lucru este necesar pentru a evita alte probleme eventuale mai grave pentru aceste autovehicule.

“Lucram cu atentie si rapiditate sa gasim solutia finala care sa remedieze complet aceasta problema pentru toate masinile afectate”, a spus Jesse Ortega, inginer-sef adjunct pentru Chevrolet Bolt EV. Conform acestuia, masura care va pune capat acestei chestiuni va fi, cel mai probabil, pusa in practica de-abia din ianuarie 2021. Pana atunci, singura solutie este actualizarea software-ului.

LG Chem a precizat intr-o declaratie adresata…

Vezi informatiile complete pe AUTOpro!

Related posts

Fiat va relansa modelul 600 sub forma unui SUV de segment B, care va fi lansat în vară

Mihai Morcovescu

Volkswagen incearca o noua metoda de vanzare a masinilor sale in China

Florin Amariei

Lynk & Co vine cu o nouă revoluție în mobilitatea din Europa

Gabi Gogiu

Leave a Comment