4×4
Image default
Green

Noul Tiguan eHybrid este cel mai recent PHEV al VW

Constructorul auto german Volkswagen (VW) a anunțat că noul Tiguan eHybrid este deja disponibil pentru comandă, devenind astfel cel mai recent SUV al mărcii care primește tratamentul PHEV.

Noul SUV de clasă medie ar urma să fie capabil de 50 de km în regim complet electric, iar acesta face parte integrantă din strategia Volkswagen pentru a deveni o companie neutră din punct de vedere a emisiilor de carbon până în 2050.

În modul hibrid, motorul electric lucrează în tandem cu motorul TSI de 1,4 litri și acționează ca un amplificator suplimentar. În acest mod, Tiguan eHybrid va acoperi temporar și întinderile complet electric și, prin urmare, fără a genera emisii locale, va utiliza și așa-numita recuperare în timpul frânării care va reîncarca bateria.

În consecință, există suficientă energie electrică de-a lungul călătoriilor lungi pentru a opri motorul TSI în funcție de situație sau pentru a-l susține cu o amplificare suplimentară a puterii. Șoferii Tiguan eHybrid pot activa manual modul GTE – aici, motorul electric și motorul TSI își unesc forțele, generând rezultate deosebit de dinamice. Ambele unități de acționare generează împreună un cuplu maxim al sistemului de 400 newton metri.

Tiguan eHybrid acoperă până la 50 de kilometri în modul electric – suficient pentru aproape toate călătoriile zilnice. Presupunând că este încărcat constant, Tiguan eHybrid ar putea fi, de asemenea, utilizat ca vehicul electric complet pentru majoritatea călătoriilor pe tot parcursul anului.

Și este extrem de simplu. Bateria – aranjată în podeaua vehiculului în fața punții spate – este încărcată exclusiv de AC. Folosește un încărcător cu un conector pentru prize domestice convenționale cu maximum 2,3 kW sau cu până la 3,6 kW la o stație de încărcare sau stație de încărcare la domiciliu. Bineînțeles, aceste informații vor trebui testate și vom verifica mașina de îndată ce va fi disponibilă.

Volkswagen s-a angajat în Acordul climatic de la Paris – cu obiectivul de a deveni o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050. Pe „Drumul către zero”, Volkswagen a lansat o ofensivă de mobilitate electrică. Mai multe modele vor fi disponibile pentru clienții mărcii în curând.

Prețul pentru Tiguan eHybrid pornește de la 42.413 euro, sumă în care este inclusă o cotă TVA de 16%.

Related posts

Volkswagen incearca o noua metoda de vanzare a masinilor sale in China

Florin Amariei

Acesta este noul Polestar 4! Până la 544 CP și 600 de kilometri autonomie

Mihai Morcovescu

Mustang Mach-E, primul SUV electric care trece testele poliției americane

Florin Amariei

Leave a Comment