4×4
Image default
Green

Ford vrea sa produca propriile baterii pentru masini electrice

Ford ar urma sa intre in cursa producerii de baterii pentru propriile masini electrice din gama, conform informatiilor oferite de insusi CEO-ul companiei, Jim Farley.

“Suntem in discutii avansate pentru inceperea productiei de celule pentru baterii”, a spus CEO-ul Ford, Jim Farley. “Cred ca e si normal, avand in vedere cresterea continua a comercializarii de vehicule electrice”, a mai adaugat acesta.

Anuntul facut de seful Ford este unul extrem de interesant, intrucat cu doar cateva luni in urma, fostul CEO Jim Hackett spunea ca nu exista niciun motiv pentru care constructorul auto si-ar fabrica propriile baterii.

Intre timp alte marci auto precum General Motors si Tesla investesc deja miliarde de dolari in producerea de baterii pentru masinile lor electrice pentru a suplimenta ceea ce le ofera acum furnizorii.

Analistii din industrie prezinta cateva date controversate cu privire la producatorii de baterii pentru masini electrice. Furnizorii s-ar putea sa nu tina pasul cu cererea care tot creste. Acestia estimeaza ca dupa 2025 bateriile pentru masinile electrice vor trebui sa ajunga la o capacitate dubla de productie fata de cea din prezent.

In timp ce planurile Ford pentru productia de masini complet electrice (EV) sunt relativ modeste, GM si Hyundai au anuntat ca vor construi si vinde peste 1 milion de vehicule propulsate astfel pana in 2025. Volkswagen, pe de alta parte, au anuntat ca si-au impus o tinta de 3 milioane de autovehicule electrice comercializate anual.

Un lucru cunoscut atat de clienti, cat si de marci este costul acestor baterii. Desi acesta se afla in scadere, ponderea in pretul total al masinii inca este mare. Spre exemplu, o masina cu o baterie de 40 de kWh este mai ieftina cu aproape 6.000 de euro fata de una cu baterie de 62 kWh. Costul pentru fiecare kWh in plus adaugat bateriei de 40 kWh ar fi de 272 euro.

“Anxietatea de drum lung” sau “range anxiety” ar putea fi eliminata doar atunci cand masinile electrice vor avea baterii de peste 100 kWh si infrastructura va permite incarcarea rapida.

Related posts

Ford a dezvăluit noul model electric E-Tourneo Courier, care va fi produs la Craiova începând cu 2024

Mihai Morcovescu

Ford a anunțat cât costă noile Transit Courier și Tourneo Courier. Prețuri de la 15.550 de euro

Mihai Morcovescu

Fotografii cu viitorul SUV subcompact Alfa Romeo au fost „scăpate” pe internet

Mihai Morcovescu

1 comment

Ford vrea sa produca propriile baterii pentru masini electrice - AUTOpro.ro March 10, 2021 at 9:08 am

[…] Vezi stirea completa pe 4×4.ro! […]

Reply

Leave a Comment