4×4
Image default
Off-roader Stiri

Cupra prezintă un nou design pentru Extreme E

Constructorul auto spaniol Cupra introduce un nou design pentru mașina sa folosită în Extreme E.

Modelul este unul destul de important, având în vedere că oferă un prim indiciu cu privire la cum ar putea arăta noul Tavascan – un SUV complet electric. Acesta va ajunge în România la final de 2024.

Antonino Labate, Director Strategie la Cupra, a spus că are încredere maximă în Extreme E și de aceea compania a ales să investească mai mult timp în motorsport electric în off road.

Designul față și spate s-a schimbat considerabil față de vehiculul care concurează în actualul sezon Extreme E. Tehnologia LED oferă o libertate mai mare de a produce un vehicul cu ADN CUPRA; farurile din trei grupuri triunghiulare de ambele părți oferă un aspect mai impunător.

Iar iluminarea este plasată într-un cadru tipărit 3D – o tehnologie aleasă pentru a oferi un avantaj CUPRA Tavascan Extreme E Concept.

Piesele tipărite 3D sunt mai eficiente, deoarece pot fi fabricate în doar șase ore. Asta înseamnă că echipa se poate adapta la schimbări foarte repede. Fie că este vorba de un incident sau de o modificare a poziției luminii, componentele pot fi modificate într-un timp foarte scurt, fără a fi nevoie de scule greoaie și costisitoare.

Cu toate acestea, seria de curse Extreme E are ca scop creșterea gradului de conștientizare a mediului, iar conceptul CUPRA Tavascan Extreme E depășește limitele și aici, făcând vehiculul și mai durabil.

Construirea cât mai multă a structurii caroseriei din fibre de in – extrase din fabrica de in – înseamnă că componentele din fibră de carbon pot fi înlocuite, reducând impactul vehiculului asupra mediului. Și nu există nici un prejudiciu pentru performanță; materialul poate fi prelucrat în același mod, realizând aceleași forme și raze cerute de ingineri. Este deja o tehnologie care ar putea fi ușor adaptată vehiculelor de producție.

Rămâne de văzut care va fi impactul acestor modificări.

Related posts

Hyundai a prezentat noua generație Santa Fe, care primește un design complet revizuit

Mihai Morcovescu

Mercedes-Benz G580 with EQ Technology – primul G-Class electric din istorie

Mihai Morcovescu

Ford Europa vinde fabrica de la Craiova lui Ford Otosan

Dan Vardie

Leave a Comment