4×4
Image default
Crossover Green Stiri

Nemții de la Smart s-au aliat cu chinezii de la Geely și vor face SUV-uri!

Tranziția către mașini complet electrice marchează o schimbare și pentru marca Smart din portofoliul Daimler, compania care deține, printre altele, și Mercedes-Benz. Alianța cu Geely mută strategic înspre aglomeratul segment al SUV-urilor mici!

Ceea ce pare a fi o pagină ruptă din strategia Mini reprezintă de fapt o repoziționare strategică în piață. Smart a încercat să găsească rețeta succesului cu mașinile sale mici (și destul de scumpe!), însă n-a reușit să atingă acel prag dorit de companie. Drept urmare, atacă cu toate forțele tranziția către electrificarea completă.

La IAA 2021, Smart a prezentat Concept #1 care ne arată direcția înspre care se va îndrepta constructorul auto prin parteneriatul încheiat cu Geely. Cu 4290 de mm lungime, un ampatament de 2750 de mm și 1698 de mm înălțime, acest SUV mic este în realitate un crossover care urmărește să atragă locuitorii din mediul urban și zonele adiacente acestuia.

Având în vedere măsurile conceptului, este clar că Smart își dorește ca această mașină să devină alegerea celor care au familii mici sau sunt tineri și vor să rămână în ton cu trendurile din industrie.

Smart a promis că modelul de serie va permite accesul a cinci persoane în mașină, deși conceptul este construit clar doar pentru patru.

Deși nu au fost oferite prea multe detalii tehnice, acest crossover va folosi cel mai probabil platforma SEA dezvoltată de Geely. Nu e un lucru rău, având în vedere că aceasta va fi utilizată și de viitoarele modele Volvo.

Smart Concept #1 nu se va transforma într-un Mini Countryman, ci va semăna mai degrabă cu un GLB mult mai condensat și desenat într-un stil mai organic.

Modelul de serie s-ar putea să fie un real succes, dacă planurile pentru a suporta și pachete de baterii de 100 kWh vor putea fi puse în practică.

Noul Smart va fi produs în China.

Related posts

Schimbare de paradigmă pentru BEV-uri și PHEV-uri în Europa!

Florin Amariei

Apple își extinde influența în sectorul auto prin noile iPhone-uri

Florin Amariei

VIDEO: Renault a publicat prima imagine cu interiorul noului Espace. Modelul va fi lansat în 28 martie

Mihai Morcovescu

Leave a Comment