4×4
Image default
Stiri

Apple își extinde influența în sectorul auto prin noile iPhone-uri

Zvonurile cu privire la dorința Apple de a intra în sectorul auto pare a se concretiza într-o primă etapă prin software și telefoane mobile inteligente.

Apple vrea acum să meargă mai departe de CarPlay. Interfața va evolua dramatic. Compania vrea să le permită utilizatorilor de iPhone să controleze şi alte funcţii ale maşinilor. Asta, bineînţeles, dacă producătorii auto îşi vor oferi suportul.

În cadrul a ceea ce intern se numeşte IronHeart, se lucrează la un instrument care va putea controla aspecte precum sistemul de climatizare şi reglarea scaunelor, dar va avea şi acces la date precum viteza, nivelul de combustibil, temperatura internă şi externă etc.

Practic, sistemul va folosi aceeaşi abordare pe care Apple o are în zona de sănătate – accesează, organizează şi afişează datele pe care le colectează din surse externe. Cel mai probabil, noul proiect, aflat în fază incipientă, va face parte din CarPlay.

Pentru ca şi viitorul proiect să se bucure de popularitatea actualei variante de CarPlay, Apple are nevoie, din nou, de sprijinul producătorilor auto. Din păcate, s-ar putea să nu-l obțină. Marile companii auto și-au dat seama că trebuie să facă progres real în acestă zonă.

Related posts

Toyota Rav4 Adventure – dotări în toi cu ce-aduce 2022

Florin Amariei

VIDEO: SsangYong a dezvăluit noul SUV electric Torres EVX. Debutul oficial a fost fixat pentru 30 martie

Mihai Morcovescu

Honda a dezvăluit trei concepte care anunță noi SUV-uri electrice

Mihai Morcovescu

Leave a Comment