4×4
Image default
Green Stiri SUV

Audi a introdus o serie de actualizări pe modelul electric Q4 e-tron

Producătorul german de automobile Audi a anunțat că a introdus o serie de noutăți pentru SUV-ul electric Q4 e-tron.

Astfel, modelul cu emisii zero primește mai multe dotări în standard, o putere și o autonomie mai mari și un timp de încărcare mai mic.

Audi Q4 e-tron facelift va oferi o autonomie maximă de 562 de kilometri

Audi

Compania din Ingolstadt anunță că toate versiunile vor fi disponibile cu o baterie de 77 kWh (capacitate netă). Aceasta va putea fi încărcată la o stație rapidă DC la 135 kW, pentru versiunile cu tracțiune spate. Modelele cu tracțiune integrală vor fi încărcate cu 175 kW. Repriza de încărcare 0-80% se va realiza în aproximativ 28 de minute.

O altă noutate constă într-o funcție de protecție a acumulatorului. Aceasta limitează automat încărcarea la 80% pentru a prelungi durata de viață a acestuia. De asemenea, sistemul de management termic al bateriei de pe Q4 e-tron va răci acumulatorul dacă acesta va depăși un prag fix de temperatură după conducere sau după încărcare.

Noul Audi Q4 e-tron facelift vine cu un nou motor de 286 CP. Este vorba despre același propulsor lansat anul acesta de Volkswagen în gama sa electrică ID. În această configurație, SUV-ul electric oferă în varianta Sportback 45 e-tron o autonomie maximă de 562 de kilometri față de 534 anterior. Versiunile de top Q4 55 e-tron quattro și Q4 Sportback 55 e-tron quattro dezvoltă acum 340 CP.

Cu aceste resurse, modelul german poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde. Viteza maximă anunțată este de 180 km/h. Variantele Q4 e-tron 45 quattro realizează sprintul în 6,6 secunde, iar Q4 55 e-tron quattro și Q4 Sportback 55 e-tron quattro reușesc să atingă „suta” în 5,4 secunde.

Cât costă noul Audi Q4 e-tron facelift?

De asemenea, inginerii de la Audi au revizuit direcția și suspensia pentru o ținută de drum mai bună. Lista cu dotările în echiparea standard include acum un instrumentar de bord digital de 10,25 inch, Heads-Up Display cu realitate augmentată, scaune față încălzite și hayon acționat electric.

Noul Audi Q4 e-tron actualizat va fi disponibil pentru comenzi în Europa începând cu 26 septembrie. Pe piața din Germania, prețurile pornesc de la 52.950 de euro. SUV-ul va fi produs începând cu sfârșitul anului curent și la fabrica din Bruxelles, alături de cea de la Zwickau (Germania).

Sursa: Audi

Related posts

Volvo va lansa spre finalul anului noul EM90, primul MPV electric din istoria mărcii (cu video)

Mihai Morcovescu

KIA EV9 GT va oferi „o putere enormă” și va atinge 100 km/h în mai puțin de 4 secunde

Mihai Morcovescu

LG Electronics devine producător de stații de încărcare pentru mașinile electrice

Mihai Morcovescu

Leave a Comment