4×4
Image default
Green Stiri SUV

Audi a introdus o serie de actualizări pe modelul electric Q4 e-tron

Producătorul german de automobile Audi a anunțat că a introdus o serie de noutăți pentru SUV-ul electric Q4 e-tron.

Astfel, modelul cu emisii zero primește mai multe dotări în standard, o putere și o autonomie mai mari și un timp de încărcare mai mic.

Audi Q4 e-tron facelift va oferi o autonomie maximă de 562 de kilometri

Audi

Compania din Ingolstadt anunță că toate versiunile vor fi disponibile cu o baterie de 77 kWh (capacitate netă). Aceasta va putea fi încărcată la o stație rapidă DC la 135 kW, pentru versiunile cu tracțiune spate. Modelele cu tracțiune integrală vor fi încărcate cu 175 kW. Repriza de încărcare 0-80% se va realiza în aproximativ 28 de minute.

O altă noutate constă într-o funcție de protecție a acumulatorului. Aceasta limitează automat încărcarea la 80% pentru a prelungi durata de viață a acestuia. De asemenea, sistemul de management termic al bateriei de pe Q4 e-tron va răci acumulatorul dacă acesta va depăși un prag fix de temperatură după conducere sau după încărcare.

Noul Audi Q4 e-tron facelift vine cu un nou motor de 286 CP. Este vorba despre același propulsor lansat anul acesta de Volkswagen în gama sa electrică ID. În această configurație, SUV-ul electric oferă în varianta Sportback 45 e-tron o autonomie maximă de 562 de kilometri față de 534 anterior. Versiunile de top Q4 55 e-tron quattro și Q4 Sportback 55 e-tron quattro dezvoltă acum 340 CP.

Cu aceste resurse, modelul german poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde. Viteza maximă anunțată este de 180 km/h. Variantele Q4 e-tron 45 quattro realizează sprintul în 6,6 secunde, iar Q4 55 e-tron quattro și Q4 Sportback 55 e-tron quattro reușesc să atingă „suta” în 5,4 secunde.

Cât costă noul Audi Q4 e-tron facelift?

De asemenea, inginerii de la Audi au revizuit direcția și suspensia pentru o ținută de drum mai bună. Lista cu dotările în echiparea standard include acum un instrumentar de bord digital de 10,25 inch, Heads-Up Display cu realitate augmentată, scaune față încălzite și hayon acționat electric.

Noul Audi Q4 e-tron actualizat va fi disponibil pentru comenzi în Europa începând cu 26 septembrie. Pe piața din Germania, prețurile pornesc de la 52.950 de euro. SUV-ul va fi produs începând cu sfârșitul anului curent și la fabrica din Bruxelles, alături de cea de la Zwickau (Germania).

Sursa: Audi

Related posts

EuroNCAP: Un model produs în România a primit medalia de platină la testele de siguranță (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Volvo și Northvolt, parteneriat pentru dezvoltarea de baterii pentru BEV-uri

Florin Amariei

Polaris Ranger UTV – offroad electrificat fără compromis

Florin Amariei

Leave a Comment