4×4
Image default
Green Off-roader

Aeroport pentru mașini zburătoare, în Anglia

Orașul odată ras de bombardament german, Coventry, va avea primul aeroport pentru mașini zburătoare. Acesta se va deschide la final de 2021.

Un start up britanic va finaliza și da în folosință primul aeroport pentru mașini zburătoare. Orașul Coventry va avea, așadar, un alt mijloc de transport care va putea fi folosit fără limitări.

Urban-Air Port nu vrea doar să impresioneze investitorii și potențialii clienți cu acest anunț neașteptat, întrucât principalul lor partener este Hyundai. Compania sud-coreeană va contribui cu expertiza acumulată până în prezent pentru a dezvolta infrastructura necesară care să permită utilizatorilor să-și transfere cu ușurință și-n siguranță bunurile și chiar pasagerii.

Din noiembrie 2021, cei care vor vizita Coventry vor putea vedea cum operează un astfel de aeroport pentru mașini zburătoare, cum funcționează drona marină pentru transport pasageri și cum funcționează decolarea și aterizarea verticală.

Conceptul Urban-Air Port a fost, totodată, selectat în cadrul unui program guvernamental care plănuiește să sprijine alternative de succes pentru mașinile și aeronavele propulsate de benzină, motorină sau kerosen. Compania a accesat 1,2 milioane de lire sterline, bani cu ajutorul cărora vor finanța lansarea concretă a aeroportului.

„Cu sprijinul guvernului britanic și al Hyundai Motor Group vom realiza primul aeroport pe deplin operațional din lume”, a declarat fondatorul companiei Ricky Sandhu.

Mașinile zburătoare atrag din ce în ce mai mult atenția celor în nevoie de mobilitate rapidă, iar perspectiva unui cer lipsit de trafic este foarte atrăgătoare pentru persoanele care trăiesc în medii urbane aglomerate.

Fondatorul companiei a subliniat că infrastructura rămâne o problemă, dar lansarea primului aeroport pentru mașini zburătoare contribuie la popularizarea acestui mijloc de transport.

„Nu poți coborî din tren și nu te poți urca în tren decât dacă ajungi la gară, astfel încât sprijinirea infrastructurii terestre este absolut esențială”, a mai spus el.

Mașinile zburătoare rămân, însă, destul de scumpe și e probabilă necesitatea de legislație suplimentară care să le permită circulația pe drumurile publice. Chiar si așa, PAL-V Liberty este un astfel de vehicul care poate circula în UE.

Related posts

Volkswagen devine Voltswagen

Florin Amariei

Volvo amână livrările la noul SUV electric EX30. Care este motivul?

Mihai Morcovescu

Mobileye dezvoltă un vehicul autonom

Andrada Arsenie

1 comment

Coventry va avea primul aeroport pentru mașini zburătoare AUTOpro September 18, 2021 at 4:07 am

[…] Vezi știrea completă pe 4×4.ro! […]

Reply

Leave a Comment