4×4
Image default
Green SUV

Fisker va construi SUVul electric Ocean

Compania de automobile electrice Fisker va construi SUVul electric Ocean cu ajutorul furnizorului de automobile Magna.

Potrivit Reuters, Fisker, care fuzionează cu Spartan Energy, o companie specializată de achiziții, pentru a deveni o companie publică, a declarat că a finalizat un acord cu firma canadiană Magna pentru construirea SUVului Ocean, în Europa.

Ca parte a tranzacției, Magna va primi garanții pentru cumpărarea a 6% din acțiunile companiei Fisker, în valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari, a declarat pentru Reuters directorul executiv al Fisker, Henrik Fisker.

„Aceasta este o poziție competitivă unică pentru noi, în special cu noii jucători de mobilitate și producătorii de automobile care doresc să își extindă ofertele electrificate.” , a declarat Swamy Kotagiri, președintele Magna.

„Utilizarea platformei de aluminiu Magna pentru vehicule electrice va permite noului Ocean să aibă o autonomie electrică de peste 483 km și va permite Fisker să ofere cumpărătorilor opțiunea unui al treilea rând de scaune. De asemenea, începutul producției va fi în noiembrie 2022”, a spus Henrik Fisker.

Fisker a spus anterior că negociază utilizarea platformei de vehicule electrice MEB a Volkswagen Group pentru Ocean, dar acum compania rămâne în discuții cu producătorul german de automobile pentru a utiliza caroseria și anumite piese interioare (nespecificate). Fisker și Magna sunt în discuții cu marii producători de baterii EV cu privire la furnizarea bateriilor necesare.

Related posts

Chinezii de la Galaxy vor lansa un nou SUV pur electric

Mihai Morcovescu

Toyota a prezentat noul model Crown Sport: motor hibrid de 234 CP

Mihai Morcovescu

Loeb va conduce pentru echipa lui Lewis Hamilton din Extreme E

Florin Amariei

Leave a Comment