4×4
Image default
Green Stiri

Enel: Trebuie un acord pentru oprirea extracției de petrol

La numai o zi după ce divizia Enel X s-a implicat activ în cursele off road cu monoposturi electric, Enel solicită un acord global pentru oprirea extracției de petrol.

“Trebuie să cădem de acord să oprim extracţia de combustibili fosili suplimentari la nivelul întregii planete”, a spus Francesco Starace la o conferinţă dedicată tranziţiei energetice

În luna mai, Agenţia Internaţională a Energiei a avertizat că investitorii nu ar trebui să mai finanţeze noi proiecte în domeniul petrolului, gazelor naturale şi cărbunelui, dacă lumea vrea să ajungă la emisii zero de CO2 până în 2050.

Starace a spus că raportul IEA a fost o surpriză uriaşă, având în vedere că Agenţia a fost înfiinţată în anii 1970 tocmai de industria de petrol şi gaze, dar a adăugat că tehnologia actuală ar putea face fezabilă solicitarea lansată de IEA.

Directorul Enel a mai spus că, în următorul deceniu, industria trebuie să lucreze la tehnologiile care nu au ajuns încă la maturitate, precum hidrogenul verde şi extracţia de carbon din atmosferă. “Captarea directă a aerului şi tehnologiile de captare a carbonului nu sunt satisfăcătoare la acest moment”, a spus Francesco Starace.

Grupul italian de utilităţi Enel este cea mai mare companie listată de energie verde din lume, în funcţie de capacitatea instalată, şi intenţionează să cheltuie 150 miliarde de euro din fondurile proprii pentru a-şi tripla capacităţile proprii până la 120 de Gigawaţi şi a reduce emisiile de carbon cu 80% până în 2030.

Starace, care este CEO-ul Enel din 2014, a subliniat că studiile arată că tranziţia energetică va conduce la o creştere netă a locurilor de muncă şi a creşterii economice, însă pentru aceasta este nevoie ca milioane de persoane să fie recalificate în industriile care vor avea de pierdut în procesul de tranziţie. “Dacă nu vom face asta, tranziţia se va întinde pe o perioadă de timp mai mare şi va fi foarte controversată”, a spus Francesco Starace.

Related posts

Volkswagen va lansa nouă modele 100% electrice noi până în anul 2026

Mihai Morcovescu

Noul Volkswagen Nivus ajunge în Europa

Florin Amariei

Opel Grandland, oficial lansat. Merge pe calea Mokka!

Florin Amariei

Leave a Comment