4×4
Image default
Stiri

Vânzările Ford în continuă scădere

Ford a înregistrat o scădere cu 9,8% a vânzărilor trimestriale de automobile din SUA, deoarece vânzările la camioane au scâzut considerabil.

Potrivit Reuters, producătorul auto a înregistrat o scădere a vânzărilor de camioane cu 12,5%, în timp ce vânzările de autoturisme au scăzut cu 41,1%. Acest lucru se datorează faptului că Ford continuă să elimine treptat modelele tradiționale de berline din America de Nord, care au devenit din ce în ce mai nepopulare în rândul consumatorilor. Cu toate acestea, vânzările SUV-urilor sale au crescut cu 4%, până la 216.732 de unități.

„Al patrulea trimestru a reprezentat un punct de inflexiune la Ford în tranziția noastră de la mașinile tradiționale la o concentrare mult mai mare asupra camioanelor iconice, SUV-urilor și vehiculelor electrice”, a declarat Andrew Frick, vicepreședinte la vânzările Ford în Statele Unite și Canada.

De asemenea, GM a raportat marți o creștere de 4,8% a vânzărilor în SUA pentru al patrulea trimestru, în timp ce Toyota și Volkswagen au înregistrat o creștere a vânzărilor cu 9,4% și, respectiv, 10,8%.

Related posts

Škoda Kodiaq facelift – actualizare merituoasă

Florin Amariei

Noul Hyundai Bayon – un crossover SUV modernizat

Florin Amariei

Tesla a produs primul exemplar de serie al camionetei electrice Cybertruck

Mihai Morcovescu

Leave a Comment