4×4
Image default
Green

Toyota va dezvolta un camion electric

Compania auto japoneză, Toyota Motor Corp 7203.T, a anunțat că va dezvolta un camion electric cu celule de combustibil cu hidrogen împreună cu Hino Motor Co, pentru piața nord-americană.

Concurența în spațiul camioanelor electrice cu celule de combustibil cu hidrogen continuă să crească. În decursul acestei săptămâni, Toyota a anunțat că va dezvolta un camion de mare tonaj electric cu celule de combustibil cu hidrogen. Noul camion va fi construit pe baza tehnologiei dezvoltate anterior de Toyota în cadrul Project Portal, care a început în 2017.

Această colaborare se extinde pe efortul existent al Toyota de a dezvolta un camion electric cu celule de combustibil de clasă 8 de 25 tone pentru piața japoneză, anunțat la începutul acestui an. Potrivit companiei Hini, cele două companii (Toyota este compania-mamă a Hino în SUA) vor folosi șeasiul Seriei Hino XL, prezentat în 2018, cu tehnologia dovedită a pilelor de combustibil Toyota, pentru a oferi o capacitate excepțională fără emisii nocive.

Proiectul camionului cu celule de combustibil face parte dintr-o nouă inițiativă pe care Hino o numește Proiectul Z. Anunțat împreună cu camionul cu celule de combustibil, Proiectul Z este calea de dezvoltare a companiei către vehicule electrice cu baterii cu emisii zero, variind de la clasa 4 până la clasa 8.

Se așteaptă ca primul camion demonstrativ să fie gata în prima jumătate a anului 2021, a spus Toyota.

Hino și Toyota colaborează, de asemenea, la un autobuz de transport, de 80 de pasageri, cu celule de combustibil destinat să fie implementat la Jocurile Olimpice de vară din anul 2021, de la Tokyo.

Related posts

Peugeot a lansat noul 2008 facelift: design actualizat și autonomie de până la 406 km

Mihai Morcovescu

Honda prezintă noul SUV electric Prologue: autonomie de peste 480 km și până la 288 CP

Mihai Morcovescu

KIA a prezentat noul SUV compact electric EV5

Mihai Morcovescu

Leave a Comment