4×4
Image default
Green

Piëch Automotive angajează lideri de la BMW, Porche și Tesla

Piëch Automotive, producătorul elvețian de mașini electrice sport, a anunțat recrutarea liderilor din industria automobilistică pentru a demara planurile de lansare.

Piëch Automotive AG, start-up-ul auto cu sediul în Zurich, Elveția, a numit o serie de directori executivi cu renume. Acest pas a fost făcut în timp ce se pregătește de lansarea unei mașini sport cu două locuri, pur electrică, care va avea o tehnologie extrem de inovatoare a bateriei și un nivel record în ceea ce privește timpul de încărcare.

Producătorul auto l-a numit pe Matthias Müller, fost CEO al Porsche și Volkswagen, noul președinte al companiei. El va colabora îndeaproape cu co-fondatorii Toni Piëch și Rea Stark, în conturarea unei strategii ambițioase de dezvoltare a produselor și strategiei corporative.

De asemenea, fostul inginer șef de la BMW Motorsport, Klaus Schmidt, își păstrează rolul de Chief Technology Officer al Piëch Automotive și va deveni acum unul dintre cei doi CEO ai companiei. El va supraveghea gestionarea tuturor operațiunilor tehnice.

Alături de Schmidt va fi nou numit CEO și director de marketing Andreas Henke, care preia conducerea în strategia de branding și marketing, relațiile cu clienții, finanțele și personalul. Înainte de aceasta a fost la Porsche, unde a ocupat diferite funcții de conducere în strategie, marketing și vânzări. El va clarifica viziunea, poziționarea mărcii și profilul lui Piëch.

Fondatorul Rea Stark a declarat despre deciziile luate le nivel de conducere a companiei: „Conducerea duală a CEO-ului cu Klaus Schmidt și Andreas Henke ne întărește obiectivul de a aduce nu numai vehicule inovatoare tehnologic pe drum, ci și de a redefini complet marca și relația pe care le vom dezvolta cu clienții noștri.”

Producătorul auto continuă să recruteze talente creative suplimentare și directori cu experiență din sectorul auto și din industriile conexe. Un exemplu cheie este Jochen Rudat, care s-a alăturat recent ca șef de vânzări al Piëch Automotive.

Lansarea conceputului Piëch Automotive

Aceste schimbări în conducerea companiei vin în contextul în care Piëch Automotive se pregătește pentru următoarea etapă esențială în lansarea mașinii sale sportive complet electrice. Mai exact, compania va comanda primele prototipuri și va începe construcția campusului de inginerie Piëch din Memmingen, Germania.

Fiind primul dintre cele trei concepte de vehicule planificate, mașina sport electrică cu două locuri va prezenta tehnologia revoluționară a bateriei și a încărcării Piëch Automotive. Acesta poate atinge 80% din capacitatea bateriei după ce a fost încărcat timp de doar 4 minute și 40 de secunde, oferind o autonomie de 400 de kilometri, cifre care acum sunt de neegalat în sectorul EV la nivel mondial. Se așteaptă ca autonomia maximă a vehiculului să fie de 500 de kilometri (WLTP). Primul concept de vehicul planificat va fi disponibil pentru cumpărare la sfârșitul anului 2022. Celelalte două modele ale producătorului auto elvețian vor fi un grand tourer cu patru locuri și un SUV.

Related posts

Lordstown, rival al Tesla și Rivian, va construi autovehicule pentru alte companii auto

Florin Amariei

Opel a dezvăluit noi detalii despre SUV-ul compact Frontera: versiune hibridă de 100 CP (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Noul model electric Hyundai Ioniq 7 își va face debutul în iunie 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment