4×4
Image default
Green

Stellantis, planuri serioase pentru o rețea de încărcare europeană

Stellantis și start-up-ul italian TheF Charging au început un parteneriat care va duce la crearea unei rețele de încărcare europene pentru mașinile electrice.

Cele două entități vor să permită accesul tuturor exemplarelor electrice, dar vor pregăti o ofertă personalizată pentru clienții concernului. Aceștia vor beneficia de anumite avantaje, unele care se aseamănă cu ceea ce Tesla sau Porsche deja oferă.

Conform informațiilor confirmate prin intermediul unui comunicat de presă, cei doi parteneri vor să creeaze 15.000 de puncte de încărcare în toată Europa care vor cumula 2 milioane de locuri de parcare. Acest lucru se va întâmpla până în 2025, așadar planurile vor începe cât mai repede cu putință.

Prima țară în care vor fi instalate primele stații, așa cum era de așteptat, este Italia. Acest lucru va avea loc chiar anul acesta, urmând ca din 2022 să se extindă în UE și apoi în celelalte țări.

Strategia Stellantis include chiar și un plan ambițios de decarbonizare a energiei electrice utilizate pentru încărcarea EV-urilor.

Prețurile nu au fost comunicate încă, dar comunicatul precizează că întregul proiect va fi competitiv.

Related posts

Echipa lui Nico Rosberg câștigă prima cursă Extreme E

Florin Amariei

Loeb va conduce pentru echipa lui Lewis Hamilton din Extreme E

Florin Amariei

Preț confirmat pentru camioneta „lifestyle” a Canoo

Florin Amariei

Leave a Comment