4×4
Image default
Analiza Crossover Green

Retragerea Hyundai Kona EV se extinde în America de Nord și Europa

Din cauza riscului de incendiu al bateriei, rechemarea lui Hyundai Kona EV se extinde în America de Nord și Europa.

Potrivit agenției de presă Yonhap, Hyundai Motor urmează să tripleze numărul de mașini electrice Kona rechemate din cauza riscurilor de incendiu ale bateriei. Compania plănuiește să aducă în service aproximativ 51.000 de vehicule din America de Nord, Europa, China și alte piețe. Hyundai va rechema 37.366 de vehicule și 11.137 de vehicule în Europa și, respectiv, în America de Nord.

Această acțiune are loc după ce producătorul de automobile sud-coreean a anunțat săptămâna trecută un plan de rechemare voluntară pentru 25.564 de vehicule electrice Kona, începând cu 16 octombrie.

Ministerul transporturilor din Coreea de Sud a declarat săptămâna trecută că Hyundai își va rechema voluntar EV-urile Kona, deoarece acestea ar putea reprezenta un risc de incendiu din cauza fabricării defectuoase a celulelor bateriei de înaltă tensiune.

Kona EV-urile afectate vor fi supuse actualizărilor de software și li se vor înlocui bateriile doar modelelor selectate după inspecții.

În urma unui experiment de reconstituire, LG Chem Ltd, compania care furnizează baterii pentru vehiculele electrice Kona, a declarat că celulele defecte ale bateriei nu au fost cauza incendiilor în vehiculele electrice Kona, iar cauza exactă nu a fost stabilită.

Related posts

Nissan a prezentat noul Qashqai facelift: actualizări estetice și tehnologice

Mihai Morcovescu

Japonia, gata sa interzica vanzarile de masini pe benzina sau motorina

Florin Amariei

Noul SUV electric Volvo EX30 va fi produs și în Europa începând cu anul 2025

Mihai Morcovescu

Leave a Comment