4×4
Image default
Analiza Off-roader

Ce se întâmplă cu Land Cruiser?

Toyota va întrerupe comercializarea Land Cruiser în SUA după modelul din 2021. Însă, Lexus LX (construit pe aceeași platformă cu Land Cruiser 200) va continua să fie comercializat.

Potrivit publicației Motor Authority, Toyota va întrerupe comercializarea Land Cruiser în SUA, după modelul din 2021. Cu toate acestea, Lexus LX va continua să fie comercializat. dar va suferi câteva modificări. Acesta va avea un motor V6 turbocompresor în locul actualului V8 de 5,7 litri.

Se pare că modelul din 2021 a vehiculului Land Cruiser, va reveni la Heritage Edition, dar va mai fi adăugată o opțiune față de cele anunțate deja. Opțiunilor de culoare alb și negru li se vor alătura două noi culori: argintiu și gri, însă doar 10% din autovehiculele prezente la Heritage Editions vor fi vopsite în aceste noi culori, restul de 80% fiind împărțit între alb și negru.

Următoarea generație Toyota Land Cruiser, care va fi cunoscută sub numele de seria 300 (modelul actual este seria 200), trebuia să apară pe piață începând cu 2021, dar se pare că nu va mai ajunge pe piața din SUA. În cazul în care va fi totuși lansat, vehiculul ar putea schimba motorizarea V8 pe benzină cu un motor V6 turbo, același V6 turbo care va alimenta Lexus LX din generația următoare. Un sistem hibrid V6 poate fi, de asemenea, valabil.

Presa internațională speculează faptul că Land Cruiser va fi retras și de pe piața din Europa. Potrivit unor surse care și-au dorit să rămână anonime, motivul acestei decizii ar fi faptul că în Europa sunt comercializate modelele cu motorizare diesel, iar acestea nu sunt în conformitate cu planurile Uniunii Europene de protejare a mediului, privind emisiile de noxe. Deși în mod oficial, modelul Land Cruiser 200 nu se află pe drumurile din România, se pare că acesta nu va mai avea un succesor nici pe bătrânul continent.

Related posts

Peugeot 208 pune capăt dominației de 14 ani a lui VW Golf în topul celor mai vândute mașini în Europa. Dacia Sandero și-a adjudecat argintul

Mihai Morcovescu

Toyota a prezentat noua generație Land Cruiser. Debutul comercial a fost fixat pentru 2024

Mihai Morcovescu

Ford va produce un F-150 complet electric

Florin Amariei

1 comment

Ce se întâmplă cu Land Cruiser? - AUTOpro.ro March 10, 2021 at 9:08 am

[…] Pentru a citi articolul complet, apasă AICI […]

Reply

Leave a Comment