4×4
Image default
Green Stiri

Rabla pentru biciclete electrice – o realitate în Franța, doar o idee în România

Franța a gândit un program Rabla prin care cetățenii Hexagonului pot obține 2.500 de euro pentru a-și cumpăra biciclete electrice. O astfel de inițiativă a existat și în România.

L-am putea numi Rabla pentru biciclete electrice, întrucât cei care vor să primească cei 2.500 de euro vor trebui să dea la schimb un autovehicul care va fi scos din circulație. Suma nu va fi acordată cash, ci va fi eliberată sub forma unui tichet sau voucher cu care apoi se va putea cumpăra o bicicletă electrică sau, așa cum mai este ea cunoscută, e-bike.

Rabla pentru biciclete electrice a fost aprobată în Franța într-o prima etapă prin amendarea pachetului de legi pentru protejarea mediului înconjurător. Votul a fost, însă, majoritar. Există deja o coaliție formată în jurul acestor propuneri legislative. Cel mai probabil, însă, măsura se va aplica din 2021 în Hexagon.

Odată adoptată, Rabla pentru biciclete electrice în Franța va fi primul astfel de program inițiat la nivel global. Federația Franceză a Bicicliștilor chiar a declarat că prin această măsură „se recunoaște nevoia imediată de a mai scădea numărul mașinilor existente, nu doar de a le face mai verzi”.

Programul Rabla 2021 autohton permite folosirea voucherului doar pentru achiziția unei motociclete electrice L3e sau L4e cu două sau trei roți care are o putere nominală continuă mai mare de 4 kW și poate atinge mai mult de 45 de km/h. S-a încercat și la noi o astfel de măsură în 2017. La acea vreme, ministrul Mediului lua în calcul o astfel de posibilitate. Nu s-a concretizat nimic pentru cei care și-ar dori o bicicletă electrică în locul unei mașini.

De altfel, Franța se află într-o plină schimbare la capitolul transport personal. Chiar luni a decis – într-o primă etapă – că va interzice zborurile pe distanțe mai scurte de 2 ore și jumătate, dacă acestea pot fi făcute cu trenul.

Related posts

Callum Skye este un buggy electric care oferă o autonomie de 274 de kilometri

Mihai Morcovescu

Încep pre-comenzile pentru vehiculele electrice Rivian

Andrada Arsenie

Chinezii de la Chery vor lansa în Europa trei noi mărci până la sfârșit de 2025

Mihai Morcovescu

1 comment

Rabla pentru biciclete electrice - o realitate în Franța April 12, 2021 at 1:11 pm

[…] Vezi știrea completă pe 4×4.ro! […]

Reply

Leave a Comment