4×4
Image default
Stiri

Intel Mobileye și Udelv, echipă pentru livrări autonome

Compania Mobileye deținută de Intel și Udelv fac echipă pentru livrări autonome la scară largă. Ambiția este ca până în 2023 serviciul să fie activ în mai multe localități importante din SUA.

Mobileye va furniza sistemele de condus autonom pentru Transporter-ul creat de Udelv. Acesta are o formă simplă, pătrățoasă și este gândit pentru a maximiza spațiul interior. Nu are scaune și nici o zonă dedicată intervenției umane.

Udelv nu va vinde aceste vehicule. Exemplarele Transporter vor fi oferite pe bază de abonament pentru clienții comerciali. Cu toate că aceste autovehicule nu au șofer, Udelv va crea o unitate dedicată de asistenți telefonici care vor ajuta clienții cu încărcarea sau descărcarea.

Udelv este una dintre companiile care se axează pe tehnologia condusului autonom și se concentrează pe livrarea de bunuri, în loc de taxiuri robotizate. Această noutate este accentuată și de pandemie care a arătat cât de important este să existe astfel de servicii.

Udelv va construi aproximativ 35.000 de unități Transporter din 2023 și până în 2025. Primul prototip va fi testat de-abia în 2023. Până atunci, Udelv va folosi modele Ford Transit Connect echipate cu sistemul automatizat in-house.

Related posts

Jeep Magneto – cutie manuală pentru un Wrangler complet electric

Florin Amariei

Fiat prezintă noul 600 Hybrid: emisii de CO2 mai mici cu 15%

Mihai Morcovescu

Porsche își face propria fabrică de baterii în Germania

Florin Amariei

Leave a Comment