4×4
Image default
Green Stiri

Peugeot e-Expert Hydrogen – noua autoutilitară FCV de serie

Peugeot a anunțat lansarea în varianta de serie a e-Expert Hydrogen, o nouă autoutilitară FCV.

Noul Peugeot e-Expert Hydrogen devine astfel cel mai recent simbol al strategiei mărcii “Extended power of choice”, ce oferă clienților opțiunea de a alege dintr-o gamă variată de motoare, pe cel care răspunde cel mai bine așteptărilor acestora.

Versiunea electrică pe bază de hidrogen confirmă implementarea rapidă a gamei de vehicule electrificate Peugeot Expert, după lansarea în 2020 a modelului e-Expert alimentat de la o baterie, votat la începutul anului 2021 International Van of the Year și cel de-al 6-lea model al Mărcii care câștigă acest prestigios premiu, din 1992.

Noul Peugeot e-Expert Hydrogen inovează cu un sistem “mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric” specific Grupului STELLANTIS, format din:
– O pilă de combustie ce produce energia necesară pentru propulsia vehiculului, grație hidrogenului prezent în rezervor,
– O baterie de înaltă tensiune Li-ion reîncărcabilă cu o capacitate de 10.5 kWh, ce poate fi reîncărcată la rețeaua electrică și care alimentează motorul electric în anumite faze de rulare.

Hidrogenul din rezervor alimentează pila de combustie ce produce energia electrică necesară pentru propulsarea vehiculului pe distanțe lungi, în timp ce bateria de înaltă tensiune asigură, printre altele, performanțele dinamice ale autovehiculului. Sistemul este perfect integrat, fără să afecteze volumul sau sarcina utilă a vanurilor.

Noul Peugeot e-Expert Hydrogen se distinge prin:
– Capacitatea de a parcurge drumurile zilnice fără emisii de CO2.
– Abilitatea de a se realimenta cu hidrogen în 3 minute, pentru o autonomie de peste 400 km conform ciclului WLTP (în curs de omologare),
– O priză de reîncărcare pentru bateria de înaltă tensiune,
– 2 versiuni de lungime disponibile (Standard și Lung), ce oferă un volum de încărcare identic cu cel oferit de versiunile diesel sau alimentate de o baterie electrică;
– Un volum de încărcare de până la 6.1mc;
– O sarcină utilă de până la 1100 kg;
– Capacitatea de remorcare de până la 1000 kg.

Noul PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen oferă o autonomie de peste 400 km conform protocolului WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures, vehicul în curs de omologare), dintre care aproximativ 50% la încărcarea bateriei de înaltă tensiune.

Procesul de alimentare cu hidrogen este simplu și rapid și durează doar trei minute, prin intermediul unei trape amplasate pe aripa stângă spate.

Bateria de înaltă tensiune (10.5 kWh) poate fi reîncărcată prin intermediul prizei de reîncărcare localizată pe aripa stângă față. Încărcătorul de bord trifazat de 11 kW asigură următorii timpi de încărcare:
– de la un Wall Box de 11 kW (32A): încărcare completă în mai puțin de o oră,
– de la o priză de mare putere (16A): încărcare completă în 3 ore,
– de la o priză standard (8A): încărcare completă în 6 ore.

Noul Peugeot e-Expert Hydrogen va fi oferit mai întâi clienților profesioniști ai Mărcii (vânzări directe) în Franța și Germania, primele unități fiind livrate la sfârșitul anului 2021. Acesta va fi produs în Franța, la Valenciennes și transformat apoi la centrul de inginerie al grupului Stellantis din Rüsselsheim, Germania.

Bateria de înaltă tensiune este garantată timp de 8 ani sau 160.000 km pentru 70% din capacitatea de încărcare a acesteia.

Related posts

Mitsubishi a prezentat un nou SUV compact. Debutul oficial a fost fixat pentru 10 august

Mihai Morcovescu

Lexus a prezentat noul SUV de clasă mică LBX. Producția va debuta la sfârșitul lui 2023

Mihai Morcovescu

DR Automobiles lansează primul său model: SUV-ul de teren Ickx K2

Mihai Morcovescu

Leave a Comment