4×4
Image default
Off-roader Stiri

Morgan Plus Four CX-T – rețetă pentru off-road

Constructorul britanic Morgan anunță transformarea emblematicului Plus Four în varianta CX-T. Automobilul va fi disponibil într-o ediție extrem de limitată.

Morgan Plus Four CX-T are unica menire de a mulțumi clienții mărcii care au călătorit cu varianta on-road a mașinii în locuri mai puțin prietenoase cu astfel de autovehicule, conform declațiilor făcute de CEO-ul companiei.

Pentru cei care își doresc o astfel de mașină există deja o veste nefericită: vor fi produse doar opt exemplare al căror preț va pleca de la 200.000 de euro fără taxe locale sau internaționale.

Morgan Plus Four CX-T are același motor BMW de 2 litri care produce 255 de CP. Propulsorul este conectat la o cutie manuală în șase trepte, iar tracțiunea rămâne pe spate. Chiar și așa, Morgan a împrumutat diferențialul xDrive care permite distribuirea inteligentă de cuplu între roțile spate. Modul „All-Terrain Extreme” blochează diferențialul.

Morgan a lucrat cu Rally Raid UK, o companie specializată în pregătirea vehiculelor pentru raliul de la Dakar, iar fiecare CX-T care iese din fabrica Morgan este terminat la sediul Rally Raid. Efectul acestui parteneriat este un șasiu transformat radical, care folosește flexibilitatea noii platforme CX din aluminiu.

Suspensia a fost și ea reproiectată, acum fiind folosită cea de la Plus Six.

Marca spune că șoferii ar trebui să poată face excursii off-road în CX-T

Related posts

Criza semiconductorilor va crea pierderi de 90 miliarde de euro pentru industria auto

Florin Amariei

Mitsubishi a prezentat un nou SUV compact. Debutul oficial a fost fixat pentru 10 august

Mihai Morcovescu

Japonia, gata să interzică vânzările de mașini pe benzină sau motorină

Florin Amariei

Leave a Comment